Itprojects

Freelance Operations Engineer (ZZP)

Posted Oct 25, 2022
Project ID: IT 9122737
Location
Utrecht, Utrecht
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
Starts: Nov 14, 2022
Payrate range
65 - 80 €/hr

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 14 november 2022

Aantal uren per week : 36

Standplaats (in overleg) : Utrecht

 

Je komt te werken in een scrumteam binnen de afdeling Interactie Online dat zich focust op de ontwikkeling en in standhouding van interactievoorzieningen. Er zijn raakvlakken met portalen- en formulierenteams binnen Interactie Online. Samen met collega’s werk je aan het hele ontwikkeltraject t.w. refinement van de opdracht, begroten en plannen van taken, ontwikkelen en testen tot en met het demonstreren van de functionaliteit aan de gebruikers.

We zoeken een operations engineer met ervaring met het bewaken van de kwaliteit van een dienst. Het gaat hierbij om de beschikbaarheid en gezondheid van toepassingen. Op het vlak van onderhoud, incidenten en rapportage is de engineer ook actief. Je resultaatgebieden zijn het (samen met collega's) beheren van Web-technologie in de breedste zin van het woord, het naar productie brengen en beheren van klantsystemen, het aanmaken en mede oplossen van incidenten, het toetsen van kwalitet van de oplossingen door log onderzoek, monitoring, alerting en het inrichten van rapportages.

Je bent het operations spil in een klantteam. We zoeken een operations engineer met ervaring op operations gebied, met ervaring met hulpmiddelen als Confluence en Jira (Pre), ervaring met powershell en/of met Python/Bash (Must), ervaring met één of meerdere van de ondersteunende producten (pre) te weten: HCL Websphere Portal en Web Content Manager, HCL Lightweight Enterprise Apps (LEAP), Mindbreeze Enterprise Search, Matomo Web Analytics Tooling,cWordpress WCM en Moodle, Quark XML Authoring en Publishing engine. Ver heb je kennis (pre) van de volgende producten: Linux (Redhat) op IBM Pure Application System (IPAS), Openshift Container Technologie, Ansible – Jenkins t.b.v. CICD pipeline, Hashicorp Consul-Vault t.b.v. security en services discovery, IBM Secure Access Manager t.b.v. Authenticatie en Autorisatie vraagstukken, Programmering in Javascript, Python en Script t.b.v. deployment en security, Splunk.

Je bent een professional gericht op samenwerken binnen en buiten het team, je het een analytisch/probleemoplossend vermogen, bent vanzelfsprekend goed in plannen en organiseren werk van het team en eigen werk, je werkt eorderend, bent resultaatgerichtheid, zelfstandig, en flexibel.

 

Achtergrond Opdracht

Het programma Buitengewone Zaken Blauw (BZB) is opgezet om burgers die geregistreerd stonden in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) te informeren over deze registratie, de reden waarom zij daarin stonden, en óf en zo ja welke gevolgen deze registratie voor hen gehad heeft. Tevens verzorgt BZB de afhandeling van de respons van burgers: ontvangen, kanaliseren, behandelen en beantwoorden.

 

Doelstelling team:

Voor de communicatie met burgers die in FSV geregistreerd stonden wil BZB een portaal inrichten waarin BZB informatie met de burger kan delen en waarin persoonlijk en laagdrempelig contact kan plaatsvinden tussen burger en Belastingdienst. Het nieuwe team waar je deel van wordt heeft als opdracht om dit portaal te realiseren.

 • Agile certificering
 • Ervaring met powershell en/of met Python/Bash
 • HBO diploma (bij voorkeur een Bachelor in ICT)

 

Functiewensen

 • Linux (Redhat) op IBM Pure Application System (IPAS)
 • Openshift Container Technologie
 • Ansible – Jenkins t.b.v. CICD pipeline
 • Hashicorp Consul-Vault t.b.v. security en services discovery
 • IBM Secure Access Manager t.b.v. Authenticatie en Autorisatie vraagstukken
 • Programmering in Javascript, Python en Script t.b.v. deployment en security
 • Splunk
 • HCL Websphere Portal en Web Content Manager
 • HCL Lightweight Enterprise Apps (LEAP)
 • Mindbreeze Enterprise Search
 • Matomo Web Analytics Tooling
 • Wordpress WCM en Moodle
 • Quark XML Authoring en Publishing engine
 • We werken in een scaled Agile omgeving met SAFe en we willen in onze voortbrenging doorgroeien richting Continuous Delivery en versnellen en verbeteren. We stellen het op prijs als je daarin wilt meedenken.

 

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. 

Similar projects

+ Search all projects