Itprojects

Freelance Functie Data Engineer, Belastingdienst (ZZP)

Posted Oct 12, 2022
Project ID: IT 9122152
Location
Utrecht, Utrecht
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Nov 1, 2022
Ends: May 1, 2023
Payrate range
75 - 90 €/hr
Application Deadline: Oct 18, 2022 12:00 PM

Belastingdienst B/cao

Uren per week: 36,00

Standplaats: Utrecht

Max tarief: € 90,00

Startdatum inzet: 1-11-2022

Tijdelijke functie, met optie op vast

 

DF&A draagt bij aan het verbeteren en optimaliseren van de dienstverlening van de Belastingdienst door de unieke data waarover de organisatie beschikt te analyseren en ontsluiten in informatieproducten. Je komt binnen een team analisten waarbij je in eerste instantie werkzaam zal zijn op het gebied van data- ontsluiting voor zowel ondersteuning van de business als voor het ministerie en de politiek. Als data engineer op het gebied van ontsluiten van gegevens naar informatie, vertaal je functionele vragen en verzoeken in een gemodelleerde dataset die wij uitvragen bij het gegevensloket. Je maakt onderdeel uit van het team dat zich met het DF&A onder andere gaan richten op ketenmonitoring en ketenregie. Je ontwikkelt nieuwe inzichten waarbij de uitdaging ligt in het combineren van een generiek product met keten specifieke informatie. Je voert jouw werkzaamheden uit in een zeer dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is en vorm moet krijgen. Je hebt een frisse kijk op zaken en je beschikt over een behoorlijke dosis energie. Hiermee uitgerust speel je een rol van betekenis in de opbouw en professionalisering van het organisatieonderdeel Data & Analytics. Een prachtige kans!

 

Achtergrond Informatie

In jouw rol van data engineer heb je een korte lijn met de ontwerper van het data fundament, onze business analisten en de business. Je bent een expert op het gebied van ETL die zijn bijdrage levert door eenduidig gebruik van de data en efficiëntie te optimaliseren bij het ontwikkelen van producten en het uitvoeren van analyses. Je ontwikkelt bijvoorbeeld heldere tijdlijnen of andere aggregaties uit complexe datastromen die gebruikt kunnen worden voor een product. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat deze oplossingen en producten zodanig werken dat die stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productieomgeving. Je beschikt hiervoor over state-of-the-art tooling en platformen zoals SAS op een GRID-omgeving.

 

Functievereisten:

  • Je hebt een bachelor of WO-diploma
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van SAS-VA, SAS EG of vergelijkbare tooling.
  • Je hebt kennis van Agile/Scrum
  • Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde.
  • Je beschikt over minimaal drie jaar recente en aantoonbare ervaring in een rol van managementinformatie- of business informatie- consultant of als rapportage analist / scrummaster.

 

Functiewensen

  • Je beschikt over recente en aantoonbare ervaring met programmeren en coderen in bij voorkeur in SAS.
  • Grondige kennis van SQL is een must.
  • Je beschikt over uitstekende Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheden.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zeer grote en complexe dataomgevingen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen van software, release-management en opleveren volgens acceptatiecriteria. Studies met een kwantitatieve onderzoekscomponent zoals sociologie of econometrie zijn ook welkom.
  • Een bachelor of wo-diploma bij voorkeur in de richting van bedrijfskundige informatica, bedrijfseconomie of procesmanagement.
  • Vaardigheden op het gebied van werkend krijgen van managementcontrol en gebruik managementinformatie

 

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. 

Similar projects

+ Search all projects