Itprojects

Gemeente Capelle - Freelance Data Analist Stadsontwikkeling (ZZP)

Posted May 26, 2023
Project ID: ITP9133214
Location
Capelle aan den Ijssel, South Holland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
7 months
Starts: Jun 5, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Payrate range
Unknown
Application Deadline: May 31, 2023 11:00 AM
  • Startdatum inzet: zsm

  • Einddatum inzet: 31-12-2023

  • Uren: 36/week

  • Nb: de vacature is opnieuw uitgezet na reeds invulling te hebben gegeven, huidige inzet blijkt te junior en inzet is gewenst op medior, senior niveau!

  • Inschaling: schaal 10

  • Thuiswerken (na inwerken) in overleg met de unit bespreekbaar.


Wij zoeken een Data Analist:

De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit 80 betrokken en gedreven collega’s, die elke dag enthousiast aan veel projecten en beleid werken. Stadsontwikkeling kent drie units, namelijk Projecten, Ruimtelijke Ontwikkeling; en WEGG (Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie). De sturing van de afdeling gebeurt door het afdelingshoofd samen met de drie unithoofden.

Je gaat aan de slag bij de unit WEGG, binnen ons DataLab. Het DataLab draagt actief bij aan het vormgeven van datagedreven werken in onze gemeente. Geo-informatie, dashboards en de diverse themakaarten vormen daarbij een krachtige aanjager van dit proces.


De functie op hoofdlijnen:

Als data-analist beschik je, naast een brede kennis en kunde op het gebied van datamanagement over kwaliteiten om de echte vraag achter de vraag te achterhalen. Wat is onze opgave? Wat is de bedoeling? Pas als je dat weet bedenk je wat je nodig hebt om de vragen te beantwoorden en kun je bepalen hoe je daarbij te werk gaat. Dus voordat je toekomt aan het ‘echte data werk’ leef je je in allerlei uiteenlopende vakgebieden. Je luistert goed, legt je opdracht grondig vast en toetst steeds of jouw data werk bijdraagt aan de bedoeling.

Tijdens het ‘echte data werk’ maak je de data inzichtelijk door deze op een visuele en begrijpelijke wijze te vertalen naar de vraagstukken, te presenteren in dashboards en hierover te adviseren. Vanuit jouw vakgebied zie je kansen en deel je deze actief met je collega’s.

Wat wij nodig hebben is een data analist/scientist die zelfstandig kan werken en die zowel de data engineering (technische handelingen om de data te ontsluiten, preparen, transformeren, etc.) als data-analyse af (data interpreteren, dwarsverbanden, opmaak, visualisatie/presentatie, etc.). De data analist moet ook zelf de data opvragen op de plekken waar deze beschikbaar is en met ons meedenken over waar we relevante data zouden kunnen ophalen. Dat gaat in samenspel: de vakinhoudelijk betrokkenen kunnen de data analist ‘voeden’ met wat we willen weten en waar mogelijk informatie op te halen is, maar van de analist wordt ook geacht daar zelf constructief in mee te denken en te werken. Vandaar ook dat enige werkervaring zeker vereist is. Daar komt bij dat wij (nog) geen data team hebben en dat we dus een echte junior ook niet goed kunnen begeleiden en ondersteunen in diens ontwikkeling. Vandaar dat zelfstandigheid heel belangrijk is.

Gewenste kandidaat is iemand met ervaring in het bouwen van dashboards voor een gemeentelijke beleidsafdeling en die ook zelfstandig de benodigde data verzamelt. De kandidaat moet vervolgens technisch goed in staat zijn om de data te verwerken in een dashboard en om de data te analyseren, zodat er beleidsondersteunende conclusies uit getrokken kunnen worden.

 

Wat vragen we van jou?

  • HBO / WO opleiding, bijvoorbeeld informatiemanagement, data science, business analytics, business intelligence, artificial intelligence of een sociale wetenschap met ervaring in kwantitatief onderzoek;

  • Kennis van Python, R, Power BI en FME of vergelijkbaar;

  • Analytisch, nieuwsgierige houding , samenwerkingsgericht, flexibel en communicatief vaardig

  • Kennis en ervaring met datagedreven werken in het algemeen, en data analyse in het bijzonder; Kennis en ervaring in datakwaliteit, meta-data en composities;

  • Vaardig in het inzichtelijk, toegankelijk en vindbaar maken van data, en dataproducten in de meest brede zin van het woord;

  • Werkervaring in een gemeentelijke organisatie is een pre, maar- mocht je kennis en ervaring bij andere organisaties hebben opgedaan, nodigen we je ook zeker uit om te kennis uit andere vakgebieden is zeker ook van belang.

Similar projects

+ Search all projects