Itprojects

Belastingdienst - Freelance Sr. Business-Analist / Projectleider (ZZP)

Posted May 8, 2023
Project ID: YIS 9133350
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Jun 1, 2023
Ends: Dec 17, 2023
Payrate range
85 - 100 €/hr
Application Deadline: May 12, 2023 4:00 PM
  • Startdatum: 01.06.2023

  • Richttarief: €85,00 - €95,00

  • Duur van de opdracht: 7 maanden

  • Uren per week: 36

  • Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren.



Functieomschrijving:

Als business-analist bij de Belastingdienst Directie Centraal Administratieve Processen (CAP), Cluster Innen & Betalen heb jij een belangrijke rol in het opwerken van data naar gegevens voor het ontwikkelen van Managementinformatie producten. Samen met onder andere data-engineers, business analisten en rapportage analisten bouw je oplossingen die voorzien in structurele informatiebehoeften van de business. Denk aan een dashboard met KPI’s over het functioneren van de Belastingdienst ten behoeve van verantwoording aan de directie en de politiek, maar ook aan stuurinformatie op basis waarvan een directiemanager of teamleider de capaciteit beter kan inzetten.

Het cluster Inning is de ‘kassa van Nederland’. Het cluster Inning int belastinggeld en vult daarmee de schatkist van Nederland. Ook regelt het cluster dat toeslaggerechtigden hun toeslagen ontvangen of – wanneer nodig – terugbetalen. Cluster Inning vult daarmee bijna 85% van de staatskas.

Het Cluster Inning bestaat uit ca. 1000 fte en zorgt voor het uitvoeren van de massale inning (in- en uitbetalen) voor de gehele Belastingdienst, (bijzondere) invordering voor toeslaggerechtigden, particulieren en MKB klein, het betalingsverkeer en de uitvalbehandeling van de (massale) inning.Achtergrond opdracht:In jouw rol van projectleider speel je een rol van betekenis in de ontwikkeling van die reportingproducten, waarmee het management van de Belastingdienst de organisatie stuurt op weg naar de toekomst.

Je maakt onderdeel uit van het MI team van cluster Inning. Je ontwikkelt nieuwe inzichten waarbij de uitdaging ligt in het schakelen tussen de business en het bouw team. Je zorgt samen met de andere experts in je team en de business voor het tot stand komen van producten waarvoor draagvlak is binnen die omgeving. Je hebt naast technische know-how aandacht voor verandermanagement en groepsdynamiek. Je ontwikkelt bijvoorbeeld heldere tijdlijnen of andere aggregaties uit complexe datastromen en je ontwerpt de inhoud van het informatieproduct. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat deze oplossingen en producten zodanig werken dat die stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productieomgeving.

Je beschikt over hands-on ervaring op alle aspecten van MI-implementatie. Je werkt aan opdrachten in een team van ongeveer 10 collega’s. Jij werkt in een dynamische en prettige werkomgeving, waar hybride werken en ruimte voor innovatie de standaard is.


Functie-eisen:

  • Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde. Studies met een kwantitatieve onderzoekscomponent zoals sociologie of econometrie zijn ook welkom.

  • Ervaring met design thinking, rapid prototyping en agile/scrum is noodzakelijk Ervaring in het ontwerp van dashboards die "werken" is een must.

  • Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde. Studies met een kwantitatieve onderzoekscomponent zoals sociologie of econometrie zijn ook welkom.

  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van SAS-VIYA, SAS EG of vergelijkbare tooling. Een expert op het gebied van ontwerp en bouw van dashboards en visualisaties in MI.


Aanvullende kennis: 

  • Je beschikt over recente en aantoonbare ervaring met programmeren en coderen in bij voorkeur in SAS.

  • Grondige kennis van SQL is een must.

  • Je beschikt over uitstekende Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheden.

  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zeer grote en complexe dataomgevingen.

  • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen van software, release-management en opleveren volgens acceptatiecriteria.



Dutch speaking candidates only!



Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. If you don't speak Dutch (yet), please take a look at our other vacancies, IT Projects has plenty of opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply.

Similar projects

+ Search all projects