Itprojects

Belastingdienst - Freelance Functioneel ontwerper / Business Analist (ZZP)

Posted Aug 8, 2023
Project ID: YIS 9138011
Location
Apeldoorn, Hybrid
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: As soon as possible
Ends: Feb 1, 2024
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 11, 2023 11:59 PM

Startdatum: 01-08-2023

Einddatum: 01-02-2023

Duur: 6 maanden

Uren per week: 36



Binnen de afdeling M&M Messaging - Ontvangen & Mededelen (O&M) wordt gezocht naar een ervaren Ontwerper. De werkzaamheden vinden plaats in een dynamische omgeving op het snijvlak van functionaliteit en techniek. De werkzaamheden zijn gericht op ondersteunende applicaties die helpen bij het realiseren van de Nederlandse Taxonomie. De opdracht bestaat uit een mix van realiseren business functionaliteit, uitwerken van features,optimalisaties wat betreft onderhoudbaarheid, performance en (technische) continuïteit.


Daarnaast speel je een belangrijke rol als aanspreekpunt van het developmentteam voor de business, en ben je goed in staat de wensen naar boven te halen en te vertalen naar functionaliteit.


  • Analyseren van features en deze omzetten naar user stories voor het ontwikkelteam

  • Opstellen en up-to-date houden van (Functionele) ontwerpen

  • Beoordelen van start architectuur


       

Achtergrondopdracht:


Ontvangen en Mededelen is het domein binnen de Belastingdienst dat als Poort van de Belastingdienst fungeert. Hier worden de systemen ontwikkeld en onderhouden die het burgers, bedrijven maar ook andere overheden mogelijk maken om met de Belastingdienst te communiceren. Het werk is innovatief en resultaatgericht, een vraagt een snelle en wendbare cultuur. Kwaliteit staat voorop omdat de correcte werking van onze informatiestromen altijd in de schijnwerpers staat.


Binnen GV Interactie M&M - Ontvangen en Mededelen is het Competence Center Taxonomie verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en implementeren van het Belastingdienstdeel van de Nederlandse Taxonomie. Bij het Competence Center Taxonomie worden diverse producten ontwikkeld zoals XBRL en XML berichtspecificaties, validatie, conversie- en controleregels en voorbeeld- en testberichten.


Wil jij werken bij een team die burgers en bedrijven centraal stelt en een bijdrage levert aan het digitale berichtverwerkingsproces zodat miljoenen berichten probleemloos en geautomatiseerd verwerkt kunnen worden? Het ontwikkelen van de Taxonomie en bijbehorende producten dat doen wij!



Functie-eisen / knock-out criteria:


  • HBO werk- en denkniveau

  • Nederlandstalig / Dutch speaking

  • Ervaring in het opstellen van userstories, use case models, use cases

  • Kennis en ervaring met Agile/SCRUM


       

Functie-wensen:


  • Kennis en ervaring met de "Atlassian suite" (Jira, Confluence en Bitbucket) is een Pré

  • Kennis en ervaring met de "Atlassian suite" (Jira, Confluence en Bitbucket) is een Pré

  • Ondersteunend aan het feature team zal er ook gewerkt worden aan de vertaling van features naar concrete user stories / use cases.

  • Overheidservaring is mooi meegenomen

  • Overige: Teamspeler die het leuk vindt kennis te delen, maar ook te vergroten in contact met collega's.



Kandidaat moet bereid zijn om minimaal 1 dag per weerk op locatie in Apeldoorn te werken. Het liefst 2. 



Dutch speaking candidates only!


This vacancy is exclusively intended for Dutch speaking candidates. Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. We kindly ask English speaking candidates not to respond. Yacht has plenty of other opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply.

Similar projects

+ Search all projects