Itprojects

KPN - Product Owner (Freelance/ZZP)

Posted Mar 3, 2022
Project ID: PSS13 - 25610
Location
Den Haag
Duration
3 months
(Apr 1, 2022 - Jun 30, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
84 - 99 €/hr
Application Deadline: Mar 11, 2022 1:00 PM

Product Owner

Samen met je team zorg je ervoor dat onze klanten zorgeloos toegang hebben tot hun mobiele diensten. Dit maak je waar als Product Owner binnen een van onze belangrijkste netwerken: de Mobile Core.

 

Profiel

Product Owner Current Network Voice en Signalling

Binnen de organisatie van Mobile Core willen we zo snel mogelijk een full time Product Owner (PO) die verantwoordelijk is voor het plannen, prioriteren en realiseren van de OMC doelstellingen voor Voice en Signalling op het huidige netwerk.

De persoon die we zoeken moet affiniteit met techniek hebben en bij voorkeur enige kennis van het mobiele werkgebied. Een enthousiaste samenwerkende PO, die in een Agile omgeving zorg draagt voor beheer en ontwikkeling van deze diensten, de inhoud overlaat aan de betrokken teams, maar wel in staat is om strak te sturen op de voortgang en hierop transparant rapporteert. Uitstekende samenwerking met collega’s en je stakeholderlandschap is van essentieel belang en moet in je DNA zitten. Veel doelstellingen worden geïnitieerd door verschillende partijen binnen onze (interne) omgeving, waardoor afstemming cruciaal is.

Jij hebt een duidelijke visie en het vermogen deze succesvol uit te dragen. Jij kunt snel nieuwe systeem- en stakeholderomgevingen in kaart brengen en je eigen maken. Je toont organisatiebewustzijn en begrijpt hoe gezamenlijke besluitvorming van complexe voorstellen werkt en hoe je deze kunt laten goedkeuren. Je communiceert effectief en je bent een verbinder, die het beste uit anderen kan halen.

Je toont eigenaarschap voor jouw product en jouw teams en handelt proactief om dingen voor elkaar te krijgen. Daarnaast heb je de kwaliteit om out-of-the-box te denken, creatieve oplossingen te bedenken en het lef te hebben om ze te realiseren.

Jij staat voor een cultuur en way of working waarin openheid, transparantie, gezamenlijk belang en verbinding centraal staan.

 

Hoofdactiviteiten per resultaatgebied

 

a. Productportefeuille

Stemt het product doorlopend af met alle belanghebbenden vanuit diverse organisatie onderdelen met uiteenlopende belangen om de gevraagde waarde voor de klant en het bedrijf te realiseren. Waarborgt een doorlopende actuele backlog, van complexe werkzaamheden waarvoor een specifieke aanpak nodig is, met alle gewenste producteigenschappen en vereisten (bijv. security/privacy).

 

b. Productvernieuwingen

Analyseert de behoeften van de klant/gebruikersgroepen. Signaleert huidige en toekomstige (te verwachten) technologische ontwikkelingen en mogelijkheden en vertaalt deze naar de productvisie (productdefinitie).

Draagt zorg voor doorlopende communicatie met belanghebbenden met betrekking tot mogelijke productverbeteringen en innovaties op basis van abstracte klantwensen waarbij wordt voortgebouwd op bestaande technologie.

 

c. Productvisie

Ontwikkelt een voor de teamleden en belanghebbenden begrijpelijke en gedragen visie voor het toegewezen product die voldoet aan de bedrijfsdoelstellingen en maximale waarde genereert voor de (interne) klant. Verwerkt dit in de scenario’s voor alle betrokken activiteiten van het eigen en aanpalende domein.

 

d. Productimplementaties

Bewaakt de visie en voortgang van het eindproduct en test de product(en)-/ onderdelen aan de hand van de product vereisten. Bepaalt of en wanneer een productlancering plaatsvindt en een product feature verder ontwikkeld wordt.

Geeft richting aan de inhoudelijke implementatie en stemt hierover doorlopend af met belanghebbenden.

 

Wat verwachten wij verder van jou?

 • Minimaal Professional Scrum Product Owner 1 gecertificeerd of vergelijkbare certificering
 • HBO of WO opleiding (technisch, bedrijfskundig of financieel) of gelijkwaardig werk/denkniveau
 • Ruime ervaring met Agile
 • Kennis van de relevante processen en bedrijfsvoering van KPN
 • Je inspireert, overtuigt en bent in staat je visie over te brengen
 • Je bent sociaal vaardig, zorgt voor draagvlak, beïnvloedt en zorgt voor besluitvorming
 • Je hebt strategisch inzicht en kan snel schakelen tussen concept en praktijk
 • Je voelt je prettig in een zeer dynamische omgeving waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en waar onder hoge druk gewerkt wordt
 • Goede beheersing van de Engelse taal

 

Kennis

 • 2G, Signaling
 • Mobile Core Circuit Switched (MSC, MGW, U2000/U2020)
 • Wholesale
 • Toenemende eisen aan Security (o.a. KPN Security Policy, w.o. Ministeriële Regeling)
 • Oracle MSTP, Oracle DRA
 • PIC monitoring

Similar projects

+ Search all projects