Itprojects

KPN - Informatie-analist (Freelance/ZZP)

Posted Mar 21, 2022
Project ID: 25708
Location
Amersfoort
Duration
3 months
(Apr 4, 2022 - Jun 30, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
71 - 86 €/hr
Application Deadline: Mar 28, 2022 3:00 PM

Fixed Access Networks (FAN) is het hart van KPN. Onder de merknaam KPN Netwerk zijn we dagelijks bezig met het aanleggen van nieuwe netwerken en het beheren van bestaande netwerken. We voelen ons hart sneller kloppen voor klanten en ook zeker voor collega's.

 

Het Customer Experience & Improvement (CEI) team binnen FAN zorgt voor een optimale klantbeleving, waarbij kwaliteit en verbeteren centraal staat. Dit doen we door heel Nederland zo eenvoudig mogelijk aan te sluiten op ons netwerk. CEI is verantwoordelijk voor al het klantcontant (proactief en reactief) en legt de basis voor de Rollout-, Service- en Delivery-processen. CEI creëert daarmee een landingsbaan voor Wholesale, Retail en ZM voor klantactivatie & migratie van koper naar glasvezelaansluitingen.

 

Met ons team zorgen we ervoor dat de organisatie van het vaste netwerk van KPN (FAN) de juiste middelen en kennis heeft om strategisch, tactisch en operationeel de processen te besturen en de juiste verbeteringen op te starten voor de klant en voor de business. Dat doen we door:

  • Te streven naar een volledige, kwalitatieve data-beschikbaarheid voor de netwerkorganisatie
  • Aanjager te zijn van het data-driven maken van de netwerkorganisatie
  • Een duidelijke focus te hebben op de verklarende en voorspellende mate van onze informatieproducten, zoals analysetools en dashboarding

 

Specifieke opdracht/functieomschrijving

Het uitbouwen van het bestaande S&OP (Sales & Operation Plannings) model in PowerBI, dit door het technisch inrichten van de door de Stakeholders gewenste zaken. Denk hierbij aan het monitoren van productie planning versus realisatie en de impact hiervan op de financiën op kavel en totaal niveau. Hiernaast adviseer je de stakeholders uit het team Integrale Planning over de best practices en inspireer je het over wat er nog meer mogelijk is op basis van de technische mogelijkheden en de beschikbare data. Je biedt je stakeholders uiteindelijk de mogelijkheid om op basis van hun wensen zelf de inzichten en analyses te maken doormiddel van het faciliteren van een Self Service. Je expertise zal op verschillende vraagstukken worden benut omdat je stakeholder vanuit een strategisch perspectief op diverse vraagstukken actief is. Een goed voorbeeld is de koper uit strategie welke recentelijk door KPN is aangekondigd in de markt. Ook is er een uitdaging in het ombouwen van het bestaande model naar nieuw beschikbare datasets / views. Tevens biedt je ondersteuning aan het Data & Analytics team bij adhoc vraagstukken. 

 

Welke specifieke kennis en ervaring (hard & soft skills) zijn benodigd voor het uitvoeren van de opdracht/ werkzaamheden 

  • Je bent een echte team speler
  • Stakeholder management
  • Minimaal 2 jaar werk ervaring met PowerBI / DAX 
  • Agile kunnen werken
  • SQL kennis is geen must maar zeker een pre

Similar projects

+ Search all projects