itprojects

KPN - HR Informatie Analist (Freeöance/ZZP)

Posted Apr 12, 2022
Project ID: III11 - 25778
Location
Rotterdam
Duration
6 months
(Apr 25, 2022 - Oct 14, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
72 - 87 €/hr
Application Deadline: Apr 19, 2022 7:00 PM

HR Analist

Binnen HR besturen we jaarlijks o.a. 800-900 miljoen aan personele kosten, worden er 250.000 vakantie dagen uitgegeven en maken we gebruik van minimaal 12.000 externe medewerkers. Een grote uitdaging om al die getallen te laten bijdragen aan de beste werknemerstevredenheid en daarmee de prestaties van KPN. 

In de rol van HR analist heb je een leidende rol in de dagelijkse besturing van FTE’s en andere HR gerelateerde KPI’s. Daarnaast voorzie je de HR VP’s van inzichten op andere businessdrivers voor hun segment. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Het oppakken van FTE gerelateerde vraagstukken zowel vanuit HR als vanuit de business. Je werkt deze uit in hoogwaardige analyses voor LT HR, de business LT’s en de RvB en challenged hen op hun input op basis van feiten en cijfers.
 • Maandelijks ben je verantwoordelijk voor de oplevering van management letter, deepdives en je bespreekt deze ook in de verschillende management teams.
 • Je coördineert een strak end to end strak proces ten aanzien van de maandafsluiting en het strategisch plan en staat voor continue verbetering van dit end to end reporting proces.
 • Je bent een drijvende kracht in het digitaliseren en vereenvoudigen van de FTE-reporting d.m.v. uniformeren en rationaliseren van processen.  
 • Je hebt een centrale rol en coordinator in de HR Data keten. Vanuit jouw overzicht geef je de stakeholders het juiste perspectief, stel je prioriteiten en draag je vernieuwingen aan. Je werkt intensief samen met alle stakeholders in het (FTE) reporting proces (waaronder data collega’s, controllers,HR-business, etc.). Samen analyseer je de probleemstellingen en lever je inzichten die richting geven aan de besluitvorming in de business.

 

 

Je maakt onderdeel uit van het team HR Data&Analytics waarin o.a. ook reporting specialisten, kwaliteitsmanagers en data engineers zitten. Samen hebben we als doel om medewerkers, HR en de rest van KPN van de juiste data-gedreven inzichten te voorzien. De afgelopen 2 jaar hebben we flinke stappen gezet in het opzetten en professionaliseren van het reporting en analyse proces, o.a. in Power BI en OBIE en het de stroomlijnen van het maandelijkse reporting proces middels Anaplan. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor compliancy en medewerkersonderzoeken. Gedurende 1-2 dagen in de week werken we op kantoor, waarvan 1 dag op het hoofdkantoor in Rotterdam. 

Functie-eisen: 

Om goed in deze functie uit de voeten te kunnen zoeken we iemand met een focus op verbetering, standaardisatie, automatisering en eenvoud. Ook herken je jezelf in onderstaande punten: 

 • Academisch werk- en denkniveau, afgeronde HBO/WO opleiding in een financiële/economische richting;
 • 5-10 jaar relevante werkervaring op het gebied van (FTE-)reporting, finance en (data)analyse;
 • Je hebt ruime kennis van Reporting & Analyse en volgt de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet;
 • Je bent van nature klantgericht;
 • Je bent in staat jouw kennis, kunde & ervaring over te dragen aan (directe) collega’s en de betrokkenen in de reporting keten mee te nemen in de verbeteringen,
 • Je bent in staat een boeiend verhaal te vertellen zowel mondeling als visueel (powerpoint/dashboarding/Power BI);
 • Je vraagt continue naar feedback en bent daar actief mee aan de slag;
 • Je bent in staat in de details te duiken als het moet maar ook de helikopterview te bewaren om altijd de juiste kant op te bewegen.
 • Ervaring met Anaplan is een pré

 

Deze functie is zeer geschikt voor verbindende financials (FP&A/ business navigators) die graag een end-to-end verantwoordelijkheid willen.

Similar projects

+ Search all projects