KPN

KPN - Freelance Product Owner (ZZP)

Posted Nov 2, 2022
Project ID: PSS12B - 27435-1
Location
Den Haag , Zuid-Holland
Duration
Start date: Nov 21, 2022
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
91 - 111 €/hr
Application Deadline: Nov 9, 2022 12:00 PM
 • Max 111€ per hour
 • Startdate: 21-11-2022
 • Afdeling Arrange bestaat uit 3 teams, elk team bestaat uit 8/9 medewerkers. Dit zijn professionele, energieke, dynamische teams waarvan 80% offshore werkt, met name vanuit India.
 • Ze zoeken een Product Owner die nieuwe, frisse ideeën kan brengen vanuit eigen ervaring (hoeft niet Telco te zijn)​.​ Dus je moet echt wat te brengen hebben, een frisse wind kunnen ze waarderen. Goed om kunnen gaan met verschillende culturen.
 • Pre is kennis/ervaring met Service Assurance processen.
 • Grootste uitdaging op dit moment: de ambitie is groter dan de backlog, dus sterk zijn in het managen van de omgeving en stakeholdermanagement. Maar ook het behouden van de juiste mensen.
 • ​Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal.
 • Opdracht is voor langere tijd (1 jaar, mogelijk langer), verlengingen gaan per kwartaal. ​
 • Opdracht is voor 36 - 40 uur, 32 uur is bespreekbaar indien je een topper hebt.
 • Locatie is 2 dagen per week Den Haag.
 • Startdatum is z.s.m. (huidige Product Owner is al weg). Is er een maand opzegtermijn dan is dit wel bespreekbaar.

 

KPN is een toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT diensten in Nederland. Met onze vaste en mobiele netwerken voor telefonie, data en televisie bedienen we miljoenen zakelijke, wholesale en consumenten klanten.

 

Onze afdeling Networks CTN Arrange is verantwoordelijk voor alle innovaties en instandhouding van IT-applicaties van KPN voor de netwerken van KPN. Deze netwerken zijn de belangrijkste assets van KPN en onze afdeling maakt het middels onze slimme en robuuste IT-applicaties mogelijk om deze netwerken zoveel mogelijk geautomatiseerd te kunnen leveren en te beheren. Wij staan voor hoge beschikbaarheid, kwaliteit en ontwikkeling van deze systemen voor onze klanten. Dit doen we niet alleen maar samen met onze leveranciers en servicepartners.

Binnen onze squads werken we met T-shaped profielen. Dat wil zeggen dat in principe iedereen dezelfde functie heeft en alle werkzaamheden op zou kunnen pakken. Echter heeft iedere medewerker wel een specialisatie waarbij de kennis en ervaring op dat werkgebied ligt. De teams bestaan zowel uit interne en externe medewerkers. Het werk wordt ongeveer 2 dagen/ week op kantoor (Den Haag) gedaan met collega’s in Nederland, maar ook met collega’s in het buitenland via videoconferences (MS Teams). De overige dagen vanuit huis.

 

IT-afdeling met open & informele sfeer, met veel verschillende nationaliteiten en leeftijden. Het overgrote deel van de afdeling bestaat uit technisch personeel, variërend van ervaren senior architecten tot junior teamleden aan het begin van hun carrière.

We spenderen veel tijd aan onze ontwikkeling als team maar ook aan onze persoonlijke groei. Dit doen we voor zowel technische als niet technische vaardigheden. Maar ook in onze Agile werkwijze/ samenwerking blijven we investeren.

 

Wat we zoeken

Wij zoeken een Product Owner voor een deel van onze Service Assurance applicaties. Deze applicaties worden gebruikt om de netwerken van KPN te beheren. Het Service Assurance applicatie landschap bevat faultmanagement systemen, datacollectie oplossingen maar ook A.I./ ML en Automatisering oplossingen.

·        De Product Owner is verantwoordelijk om, samen met de squads, te zorgen voor het maximaliseren van de waarde van een compleet nieuw product of de toevoeging van nieuwe features aan complexe producten met een hoge impact op de overall bedrijfsresultaten en/of klant.

·        Binnen Network CTN werken we Agile. De Product Owner is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visie en roadmap over het betreffende product behorend bij jouw squads.

·        Hij/zij is het gezicht naar de collega’s in de squads en naar de verschillende stakeholders.

·        Hij/zij haalt de wensen vanuit de business/CTO en eigen squads op en stelt in samenwerking met de stakeholders een backlog op met te ontwikkelen functionaliteiten.

·        Hij/zij waarborgt een doorlopende actuele backlog, van zeer complexe werkzaamheden met veel verschillende belangen en hoog afbreukrisico, draagt zorg voor doorlopende communicatie met belanghebbenden met betrekking tot complexe nieuwe producten en loopt vooruit op klantwensen waarbij gebruik wordt gemaakt van (volledig) nieuwe technologie.

·        Daarnaast neem je actief deel aan Obeya’s van de tribe Arrange, waarbij je samen met andere Product Owners en Scrum Masters verantwoordelijkheid draagt voor het behalen doelen en KPI’s van de hele tribe. 

·        Samen met collega Product Owners, de teamleden in je squads, de Scrum Masters en andere rollen zorg je voor een positieve werkomgeving waarin we met elkaar samenwerken en van elkaar kunnen & willen leren.

 

Opleiding en vaardigheden:

·        Agile/scrum ervaring en de bijbehorende mindset

·        Gecertificeerd Product owner

·        Kennis van bedrijfskunde, project- en verandermanagement op HBO/WO niveau

·        Kennis van- en affiniteit met financiële besturing (besturing budget, forecasting)

·        Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse & Engelse taal

·        Kennis van Service Assurance processen is een pre

                                                                 

Competensies

·        Sociale vaardigheid voor het besturen van diverse squads en creëren van draagvlak voor veranderingen en voor het beïnvloeden van het relatienetwerk. Weet vertrouwen van squads en stakeholders te winnen.

·        Besluitvaardig, durft keuzes te maken en deze te communiceren

·        Flexibele opstelling maar gaat en staat voor de gestelde doelen

·        Leergierig en altijd op zoek naar nieuwe manieren om dingen te doen

·        In staat om de juiste prioriteiten te stellen

·        Heeft lef en durft te experimenteren en fouten te maken

 

Workstation eisen:

Laptop with KPN F10 image -> enrolled via Azure, KPN security policy is enforced.

Intel I7 - 8th generation or similar

RAM: 32GB

SSD capacity: 512GB

Similar projects

+ Search all projects