Itprojects

KPN B.V.- DevOps Engineer Mobile Provisioning (Freelance/ZZP)

Posted Dec 27, 2021
Project ID: PPI11B - 25160
Location
Den Haag
Duration
9 months
(Apr 11, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
64 - 79 €/hr
Application Deadline: Apr 8, 2022 12:00 PM

Als DevOps Engineer ben jij verantwoordelijk voor de continuïteit, kwaliteit en feilloze werking van onze service activatie binnen het mobiele netwerk domein. Je neemt eigenaarschap en je vindt het prettig om net even een stapje extra te zetten als het gaat om het ontwikkelen van de juiste designs en ben jij in staat om complexe ketens te doorgronden. Bovendien draag jij bij tot het optimaliseren van processen en daar waar nodig te vereenvoudigen of te automatiseren. Je werkt nauw samen in een DevOps team waarin verschillende disciplines (design, test, beheer) in vertegenwoordigd zijn. Daarnaast wissel je kennis uit met belanghebbenden en ben je transparant in de uitwerking van jouw ideeën en oplossingen. Je zorgt ervoor dat we met een voorspelbare beschikbaarheid en performance de netwerkketens en de business optimaal ondersteunen waar het gaat om continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid.

 

Je werkt aan de basis van nieuwe innovaties die ervoor zorgen dat de netwerken zich ontwikkelen en de klantverwachtingen overtreffen.

 

Hoe? Je innoveert de processen, door in het team designs te maken, je ideeën te delen en te borgen en je kennis uit te wisselen met stakeholders en het team.

Waarom? Dat de keten optimaal wordt benut, zonder verstoringen en dat helpt om KPN de beste dienstverlener van Nederland te laten worden.

Waar? Standplaats is normaliter Den Haag (2 dagen per week) de rest van de tijd kun je vanuit huis werken.

Met wie? Je komt te werken in een uniek agile team bestaande uit 8 enthousiaste collega’s die hetzelfde doel nastreven; namelijk de klant zo optimaal en efficiënt van mobiele diensten voorzien.

 

Werk mee aan nieuwe mogelijkheden.

Als DevOps Engineer werk je mee aan de ontwikkeling van diensten voor het nieuwe 5G netwerk. Jouw rol binnen dit team is van groot belang. Jij zorgt ervoor dat er ontwikkelingen plaatsvinden en worden vertaald naar oplossingen. Binnen KPN werken we op basis van de Agile way of working. Waar komt dit in het kort op neer:

 • Bruggenbouwer tussen de klantwensen en de mogelijkheden van ons netwerk 
 • Dient als vraagbaak bij analyse naar mogelijkheden tot innovatie 
 • Werkt nauw samen in en met andere DevOps-teams
 • Draagt bij tot de teamspirit en ondernemerszin
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Bereid tot nachtelijke werkzaamheden (changes en implementaties binnen service windows)

 

Hierbij maak je gebruik van de volgende methoden/tools/programma’s:

 • Software- en requirement specificatie technieken
 • Python, shell scripting
 • Software development (JAVA/Groovy, Robot Framework, Jenkins, SOAPUI)
 • Basiskennis Linux, SQL, TCP/IP, SOAP en REST

 

Werk samen met je nieuwe collega’s.

Het werken binnen ons team is gericht op het verbinden van klanten en technologie. Het team maakt het mogelijk voor onze klanten om snel en betrouwbaar gebruik te maken van innovatieve mobiele diensten. Als DevOps engineer binnen het Mobile Provisioning team vervul je een spilfunctie in het gebruiksklaar maken en houden van nieuwe innovatieve diensten in het mobiele domein van KPN. Je werkt nauw samen in een DevOps team met een Agile mindset.

 

Wat breng jij ons?

Voor deze vacature van DevOps Engineer met design skills bij KPN zijn wij op zoek naar iemand met:

 • Affiniteit met het mobiele domein
 • Kennis van programmeertalen
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal 
 • Agile mindset
 • Softskills: “go getter”, proactief, lef, resultaat

 

Wij zijn KPN.

We werken en leven steeds eer in de Cloud. Apparaten communiceren via het Internet of Things. Met onze smartphone hebben we de hele wereld op zak. En het mooiste is: het begint pas. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je erbovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker, vrijer en makkelijker te maken. Voor onze ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf.

Similar projects

+ Search all projects