Itprojects

Informatiearchitect (Freelance/ZZP)

Posted Sep 14, 2022
Project ID: IT 9117248
Location
Dordrecht, Zuid-Holland
Timeline:
3 months
Starts: Sep 21, 2022
Ends: Jan 6, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
80 - 95 €/hr
Application Deadline: Sep 20, 2022 12:00 PM

Aantal uren: 36 uur per week - 32 uur mag ook

Startdatum: zsm

Duur voor nu: t/m 31-12-2022

In deze rol is hybride werken mogelijk. Zowel thuis als op kantoor

Max tarief €95,-

 

Ben jij een ervaren informatiearchitect met kennis van zaken? Wil jij vorm geven aan onze applicatie- en informatie architectuur binnen de Drechtsteden en bouwen aan onze nieuwe I-organisatie en de verSaaSing van ons applicatielandschap? Solliciteer dan bij ons!

 

Wat ga jij bij ons doen?


Als Informatiearchitect ligt jouw uitdaging in het maken van onze informatie- en applicatie-architectuur vanuit de enterprise architectuur en de business informatiebehoeftes en - doelen.Je stelt van hieruit principes en richtlijnen op die als richtinggevende uitspraken gebruikt kunnen worden en als toetsinstrument voor veranderingen in het informatie- en applicatielandschap. De informatiearchitectuur is niet statisch, je onderhoudt deze aan de hand van lokale, landelijke en internationale ontwikkelingen én de huidige en toekomstige behoefte vanuit de business. Je houdt hiervoor contact met landelijke overlegorganen, informatie- en businessmanagement. Je bent toekomstgericht, maar hebt ook oog voor op dit moment spelende belangen en behoeften.
 

Je stelt plannen op om de informatiearchitectuur te realiseren en komt tot overeenstemming over haalbare plateaus hiervoor. Je definieert  haalbare stappen met het grote doel voor ogen. Voor concrete veranderingen stel je een Project Start Architectuur (PSA) op en ben je betrokken bij de realisatie van de verandering als kennishouder en hoeder van de samenhang in de informatie- en applicatiearchitectuur. Je denkt ook mee in het project bij het uitwerken van de solution- en eventueel technische architectuur om een werkende oplossing voor de Business te krijgen. Hierbij toets je of de oplossing in overeenstemming is met de afgesproken kaders in de PSA.


Daarnaast ben je samen met de andere architecten in de organisatie 'hoeder van de architectuur', je zorgt voor bekendheid met en gebruik van de architectuur. Waar nodig zal je de architectuur onder de aandacht brengen en sturen op de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om volgens architectuur veranderingen te realiseren.

 

Je levert ook input voor de Enterprise- en Domeinarchitecturen en stemt de informatie architectuur hierop af. Belangrijke thema's hierbij zijn: de applicatie- en informatie naar de Cloud brengen, data gestuurd werken en het gebruik van het 365- en Azure platform. Je hebt hiervoor ook contact met de Beveiliging- en Data Officers

 

Wat neem je mee?


Als persoon ben je benaderbaar en een verbinder, een teamplayer.  Je weet je omgeving mee te nemen in de door jouw opgestelde architectuur en je zorgt voor afstemming en begrip van de architectuur. Je spreekt de taal van de business en de techniek. Hierdoor ben je voor verschillende doelgroepen een fijne sparringpartner. Je bent in staat om conceptueel vanuit bedrijfsdoelstellingen en behoeften te denken.


 

Hiernaast beschik jij over:
 

•                   WO werk en denkniveau;

•                   een achtergrond in de informatica met minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als informatiearchitect;

•                   bekend met DyA, Archimate en TOGAF;

•                   kennis van enterprise- en domeinarchitectuur;

•                   kennis van cloudarchitecturen;

•                   kennis van Information Acces Management (IAM);

•                   kennis van API management en standaarden;

•                   kennis van de Microsoft 365 en Azure architectuur;

•                   omgevingssensitiviteit in een ambtelijke en bestuurlijke context.


 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij het team Realisatie. Team Realisatie beslaat verschillende IV-vakdomeinen op het gebied van programma- en projectmanagement, functioneel beheer, security en risicomanagement, verandermanagement, informatie architectuur en informatie analyse.
 

Dit team biedt ruimte aan ruim40 professionals en richt zich met name op realisatie van ontwikkeling en definitie van wat er nodig is om de behoefte van de klant of eigenaar in te vullen.


 

Team Realisatie maakt onderdeel uit van de nieuwe I-organisatie van het Servicecentrum Drechtsteden. De I-organisatie bestaat uit de teams Realisatie, Beleid & Ontwikkeling, Service en Levering.
 

Nieuwe I-organisatie
 

We transformeren naar een regie organisatie met een andere werkwijze en samenwerkingsvorm. Dit doen we stap voor stap waarbij de teams en de medewerkers ruim de tijd krijgen te groeien naar een volwassen I-(regie) organisatie. De komende periode richten we ons op de uitvoering van de Drechtstedelijke keuze voor outsourcing van het bestaande applicatielandschap waarvoor we nauw samenwerken met de CIO en het programma ICT Verandert.

 

Wie zijn wij?


Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten aan zeven Drechtstedengemeenten en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen en Zuid-Holland-Zuid organisaties op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.


Belangrijk om te weten is dat het SCD per 1 januari 2022 (middels zakelijke dienstverleningsovereenkomsten) overgaat naar de service-gemeente Dordrecht.

Similar projects

+ Search all projects