Itprojects

Gemeente Groningen - Informatie Adviseur (Freelance/ZZP)

Posted Jan 25, 2022
Project ID: IT 9108157
Location
Groningen
Duration
6 months
(Feb 1, 2022 - Aug 1, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jan 31, 2022 12:00 AM

Sollicitatie deadline: 31-01 8:00

Startdatum: ZSM

Duur: half jaar

Inschaling: Schaal 10 CAO gemeenten

Inzet: 32-40 uur

Wij zijn op zoek naar twee informatie adviseurs die kunnen opereren in een complexe en dynamische omgeving. Denk jij dit te kunnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

ICT en digitalisering wordt steeds bepalender voor de gemeente. Informatiemanagement speelt daarin een belangrijke rol. Jij bent samen met collega informatie adviseurs en de strategisch informatiemanager verantwoordelijk voor de advisering over de ontwikkeling van de informatievoorziening, waarin jij o.a. verantwoordelijk bent voor de directie Stadstoezicht. Daarnaast bereid je projecten voor om de gevraagde veranderingen door te voeren.

Afdeling Regie Organisatie

Jij bent vanuit de afdeling Regie Informatieadvies, onderdeel van de directie Informatie & Services (I&S). Als informatie adviseur ben je verantwoordelijk voor het adviseren over informatisering vraagstukken en je bereidt veranderingen voor zodat deze in projectvorm in uitvoering kunnen worden gebracht. Hierbij richt je je op de het domein Leefomgeving en Ruimte van de gemeente en meer specifiek op de aansluiting van ICT op bedrijfsprocessen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een onderzoek van een deel van het applicatielandschap met daarbij advisering over toekomstige scenario’s. Of een advies over een aan te schaffen applicatie of om de implementatie daarvan. Je start bij een behoefte vanuit de business en vertaalt deze behoefte in een mogelijke aanpassing in de informatievoorziening. Om te kijken wat het best passend is in de organisatie betrek je de experts van Inkoop, security, informatiebeheer, privacy, architecten, etc. Daarbij stuur je op de voortgang en het resultaat. Je werkt nauw samen met de strategisch informatiemanager, collega informatie adviseurs, de (externe) ICT leverancier en andere medewerkers binnen de directie I&S. Voor de uitoefening van je functie beschik je over goede communicatieve vaardigheden, heb je een hands on mentaliteit en weet je de belangen vanuit de business te matchen met ontwikkelingen op het vakgebied.

Wij vragen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Bedrijfskundig inzicht
  • Talent voor organiseren en plannen
  • Humor en volhardendheid
  • Bij voorkeur enkele jaren aantoonbare ervaring in de genoemde werkzaamheden

 

Je kunt je via <itprojects> alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Similar projects

+ Search all projects