Itprojects

Gemeente Groningen - Functioneel tester (Freelance/ZZP)

Posted Sep 6, 2022
Project ID: ITJP000609221
Location
Groningen , Groningen
Duration
3 months
(Oct 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
51 - 75 €/hr
  • Startdatum: 1 okt. maar eerder is beter
  • Duur: +/- 3 maanden (evt. langer)
  • Inzet: 32 uur
  • Max tarif: 75

 

Voor de directie Inkomensdienstverlening van de gemeente Groningen zijn wij vanwege ziekte op zoek naar een functioneel tester VASD voor 32 uren per week tot minimaal het einde van het jaar.

Achtergrondinformatie

Het project Vernieuwing Applicaties Sociaal Domein (VASD) betreft een centralisering van de administratie van het Sociaal Domein binnen de Gemeente Groningen. Het gaat daarbij om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdzorg, Gemeentelijk Krediet Bank, Werk en Inkomen (Subsidies en Uitkeringen en allerlei gerelateerde regelingen). 

Diverse systemen worden vervangen door één voor de gemeente nieuwe applicatie: X-Works. In dit traject worden nieuwe processen geïntroduceerd, bestaande processen aangepast, X-Works aangepast aan de processen van de gemeente, koppelingen omgelegd, gegevens gemigreerd en gebruikers opgeleid. Er zijn een aantal productie-momenten. De eerste zal half oktober zijn en betreft WMO en Jeugdzorg. 

De testen werden voorheen uitgevoerd door een functioneel beheerder en gebruikers onder regie van een testmanager. Het bleek lastig om testactiviteiten te beleggen bij gebruikers met ook andere verantwoordelijkheden en er werd veel meer testwerk voorzien. Vandaar dat er in mei een functioneel tester is gestart, die ervaring had in diverse aspecten van het testwerk (specificatie, uitvoering, coördinatie, gebruikerstesten) en het Sociaal Domein. In verband met ziekte wordt er nu opnieuw een functioneel tester voor 32 tot 40 uren per week.

Functie-eisen:

  • Bij voorkeur per direct inzetbaar voor minimaal 32 uren per week (meer is ook mogelijk).
  • Een aantal jaren werkervaring als functioneel tester in grote organisaties.
  • Een aantal jaren werkervaring als testcoördinator, ook met betrekking tot gebruikerstesten.
  • Het is een pré wanneer iemand ervaring heeft binnen het Sociaal Domein, de overheid en/of de gemeente.

 

Wie zoeken we? 

Iemand met een analytische en open geest die in staat is om snel begrip te krijgen van werkprocessen en deze te vertalen in acceptatiecriteria en testscenario's. Die niet bang is voor hectiek en af en toe oplopende gemoederen en die daarbij altijd goede moed houdt en onder alle omstandigheden kwaliteit, voortgang en de testmissie voorop stelt. Onze droomkandidaat kan prima overweg met groepen gebruikers die veel kennis uit het veld en hart voor hun klanten hebben, maar geen groot begrip van ingewikkelde ICT-projecten. Zij kan deze mensen aansturen op het uitvoeren van testwerk, kan weerstand omvormen in begrip en teleurstelling (als het bijvoorbeeld gaat om testbevindingen) omzetten in hoop. 

Looptijd vanaf heden tot minimaal 31-12-2022 (minimaal 32 uren per week)

Similar projects

+ Search all projects