Itprojects

Gemeente Dordrecht - Technisch Applicatiebeheerder (Freelance/ZZP)

Posted Jan 14, 2022
Project ID: IT 9103407
Location
Dordrecht
Duration
4 months
(Jan 23, 2022 - Jun 1, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
1 - 100 €/hr

Deadline: 19-1 12:00 Deadline aanbieden van kandidaten: bij binnenkomst kandidaat

 • Start: zsm
 • Aantal uur per week: 36
 • Functie schaal 10 - Gemeente CAO
 • Duur van de opdracht: 6 maanden (met optie tot verlenging)

 

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM. Door de komst van het SCD kunnen de betrokken organisaties zich meer richten op de kerntaken die zij vervullen voor de bewoners, bedrijven en instellingen.

 

Het is een samenwerkingsverband van diverse organisaties, waarbij bedrijfscultuur en complexiteit van bestuurlijke processen zorgt voor een dynamische werkomgeving. 

 

De afdeling ICT bestaat uit 5 afdelingen: Servicedesk, Functioneel Beheer, Applicaties, Infrastructuur en Projecten, Processen & Advies en is verantwoordelijk voor de levering van alle automatiseringsdiensten vanuit het Servicecentrum Drechtsteden (SCD). Vanaf 1 januari 2022 wordt het SCD formeel opgeheven en vormt een nieuw onderdeel van de gemeente Dordrecht.

 

De belangrijkste taken van de afdeling ICT zijn:

 • Het beheren van standaard en keuze applicaties en van de technische voorzieningen;
 • Het bewaken van de synergie voor alle SCD diensten waar automatisering een rol speelt;
 • Het meedenken met de klantorganisaties op het gebied van automatiseringsvraagstukken.

 

Het team Applicaties zorgt voor het beheer van applicaties, het doorvoeren van wijzigingen met betrekking tot applicaties en het (door)ontwikkelen en wijzigen van maatwerkapplicaties. Het team bestaat uit 5 personen, waaronder één senior die de taken binnen team applicaties coördineert.

 

Als technisch applicatiebeheerder ben je de linking pin tussen de verschillende organisaties met betrekking tot applicaties. Je coördineert in samenwerking met de overige vakgebieden, functioneel- netwerk- server- en databasebeheer, de uitvoering van wijzigingen aan applicaties. Met de verschillende expertises zorg jij voor het oplossen van incidenten van de verschillende applicaties.

 

Bij wijzigingen zorg jij voor het doorvoeren van aanpassingen. Je onderzoekt of applicatieve wijzigingsvoorstellen te realiseren zijn d.m.v. een uitvoerige intake in de testomgeving. Je definieert de impact van wijzigingen. Dit kunnen zowel nieuwe als bestaande applicaties zijn. Voor het in productie zetten zorg je dat het vooraf gemaakte testplan door de functioneel beheerder van de applicatie is goedgekeurd. In overleg met functioneel- en technisch beheer voer je diverse opschoontaken binnen applicaties uit. Je coördineert en bewaakt ook de voortgang hiervan en voert tactische processen uit. Je bent alert op security-issues en neemt actie om deze vooraf al te voorkomen.

 

 • Afgeronde HBO-opleiding Informatica;
 • MCSA certificering
 • Minimaal 5 jaar actuele werkervaring op applicatiebeheer (diverse applicaties (Microsoft SQL, Oracle, Centric, koppelingen tussen applicaties en de verschillende omgevingen;
 • Kennis van ITIL, ASL en BISL methodieken en werkwijzen;
 • Brede ervaring en kennis van hardware- en softwareproducten;
 • Werken op vrijdag is een vereiste;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

 

Je bent een enthousiaste en gedreven dienstverlener en hebt een klantgerichte instelling, waarbij je ook nee durft te zeggen. Je beschikt uiteraard over een volwaardige kennis van de producten waarvoor jouw team verantwoordelijk is. Je bent een teamplayer, hebt geen 9 tot 17 mentaliteit en bent stressbestendig.

 

Je kunt je via <itprojects> alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Similar projects

+ Search all projects