Itprojects

Freelance Test Automation Engineer (ZZP)

Posted Nov 14, 2022
Project ID: IT 9123719
Location
Utrecht, Utrecht
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
Starts: Dec 19, 2022
Payrate range
Unknown

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 19-12-2022 - open einde

Uren per week : 36

Standplaats (in overleg) : Utrecht

 

In jouw rol als tester bij een frontend-/businessteam test je de interactie van (web)toepassingen op alle relevante aspecten. Naast de functionele werking, hebben ook de beveiliging, schaling en robuustheid je aandacht. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en bijhouden van geautomatiseerde, functionele en herbruikbare testen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de developers uit het scrumteam. Ondertussen zoek je continu naar oplossingen om onze applicaties nóg beter te maken, bijvoorbeeld met behulp van nieuwe functionaliteiten. Aan jou de taak om opmerkingen van gebruikers aan te grijpen om onze software naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doe je in overleg met de product-owner.

Verder stel je risicorapportages op naar aanleiding van de testen die uitgevoerd zijn. Ook denk je actief mee en adviseer je over het ontwerp van de architectuur van de applicatie, met het oog op testbaarheid. Je bent lid van een multidisciplinair team en dé schakel tussen alle IT-specialismen. We werken binnen een release-train in sprints van twee weken. Jij ondersteunt de andere teamleden, springt bij waar nodig om sprintdoelen te behalen én zorgt voor goede onderlinge communicatie en samenwerking

 

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je een belangrijke rol speelt bij de digitalisering van de overheid.
 • Jouw werk bijdraagt aan het gemak waarmee burgers en bedrijven hun belastingzaken regelen.
 • Je samen met je team zorgt voor de ontwikkeling en de continuïteit van de generieke voorzieningen.
 • Je jouw team verbindt met de vele werkgroepen in de organisatie, zoals het design- en solutionteam, realisatieteams binnen andere delen van de IV- organisatie en klantteams aan de kant van launching customers.

 

Achtergrond Opdracht

Binnen de directie Klantinteractie & -services (KI&S) van de Belastingdienst zorgt het onderdeel Digitaal voor de optimale inzet van de website, social media en portals van de Belastingdienst. Jij gaat aan de slag voor een van de multidisciplinaire teams die in nauwe samenwerking met de IV-organisatie bouwen aan de nieuwe online omgeving. In die omgeving kunnen burgers en bedrijven digitaal zakendoen, hun informatie inzien en eigen instellingen beheren. De multidisciplinaire teams bundelen klantperspectief en techniek bij het realiseren van generieke oplossingen en omvatten de disciplines interactie, ontwerp, redactie, frontend- en backend-development, testen en meten. We werken agile als onderdeel van een train.

 • Je hebt aantoonbaar HBO-werk- en -denkniveau
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als tester. Daarvan heb je minimaal een jaar gewerkt met test-automation, bij voorkeur met Robot Framework.
 • Je hebt een certificering in ISTQB of TMap en bent gewend gestructureerd te testen.
 • Je hebt ervaring met het testen van webtoepassingen.

 

Functiewensen

 • Je hebt ervaring met agile- en scrum-methodieken en de concepten en werkwijzen binnen het SAFe-model.
 • Je hebt als tester ervaring met het werken volgens het agile-manifest.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Confluence, Jira en backendtesten.
 • Je kennis van en ervaring met WCAG
 • Je hebt bij voorkeur basiskennis van infra

 

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions.

Similar projects

+ Search all projects