Itprojects

Freelance Solution Architect (ZZP)

Posted Oct 18, 2022
Project ID: IT 9122299
Location
Rotterdam , Zuid-Holland
Duration
6 months
(Nov 1, 2022 - May 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
85 - 100 €/hr
Application Deadline: Oct 20, 2022 2:00 PM

Startdatum inzet: 1-11-2022

Uren per week: 36

 

Voor de IT-systemen van de Douane behorende bij de Scan en Detectie-apparaten zoeken we op korte termijn een solution architect op het gebied van OT/ IT-systemen, inclusief IT-beheer- en beveiligingsprocessen.


 

We verwachten resultaat o.a op het gebied van:
 

  • Aanbestedingsspecificaties voor de verwerving van (IT-systemen behorende bij) Scan en Detectie-apparaten, waarbij beheer- en beveiligingsaspecten duidelijk onderdeel hiervan maken.
  • Opstellen van een toekomstbestendige (her)ontwerp van systemen en technische infrastructuur behorende bij scan- en detectie-apparaten. 

Je werkt samen met o.a. beheerders en gebruikers van de systemen, de betrokken business-architect/analist, en bent in staat om de projectleden en de organisatie te ondersteunen in aanbestedingstrajecten. 

Je bent expert op het gebied van IT-infrastructuur en beheer- en beveiligingsprocessen. Je bent analytisch en komt met voorstellen in techniek en proces t.a.v. de huidige systemen. Je hebt hierbij oog voor de organisatie en kunt je verplaatsen in verschillende belangen (integraal analyseren van vraagstukken). Je kunt je snel inwerken en bent resultaatgericht. 

Achtergrond:

Douane wil voor de toekomst dit specialistische systeem (met OT en IT onderdelen) versterken door het (her)ontwerp onder architectuur te laten plaatsvinden. Het centrale deel van de huidige oplossingen is voor het Detectiesysteem en voor het Scansysteem aan vervanging toe.


 

De systemen bestaan uit o.a. verschillende scanapparaten met bijbehorende hard- en software, een eigen netwerk, servers en een centraal IV-systeem (applicatie). Het technisch beheer ligt in handen van externe partij(en). Er is een projectgroep ingesteld met o.a. beheerders en gebruikers van dit systeem die regie voeren over een informatiebeveiligings-verbetertraject welke sinds medio 2021 loopt binnen de huidige context van het scan- en detectiesysteem. Ook loopt er onderzoek naar de governance van dit soort specialistische systemen (Douanebreed).


 

Per direct is er ondersteuning nodig voor het opstellen van functionele- en non-functionele wensen t.a.v. het IT systeem behorende bij het detectiesysteem t.b.v. een te starten aanbestedingstraject. Daarnaast is voor een toekomstvaste oplossing van het scansysteem (en uitbreiding van gebruikerswensen), ook een (her)ontwerp nodig die zich vertaalt in functionele en non-fuctionele eisen voor nieuwe aanbestedingen.

 

Jij brengt mee: 

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met en kennis van implementatie van informatiesystemen en IT beheerprocessen;
  • Je hebt ruime werkervaring in soortgelijke functies;
  • Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen van functionele en non-functionele wensen bij aanbestedingen.

 

Similar projects

+ Search all projects