Itprojects

Freelance Scrummaster (ZZP)

Posted Dec 1, 2022
Project ID: AV2022-DOU-7016
Location
Rotterdam , Noord-Holland
Duration
Start date: Jan 1, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
55 - 70 €/hr
Application Deadline: Dec 6, 2022 12:00 PM

De Scrum Master is ervoor verantwoordelijk dat de Scrum en Agile werkwijze wordt begrepen en goed wordt uitgevoerd. De Scrum Master doet dit door ervoor te zorgen dat het Scrum Team zich houdt aan de Scrum en Agile theorie, praktijk en regels.

De Scrum Master is een dienend leider voor het Scrum Team. De Scrum Master helpt diegenen buiten het Scrum Team te begrijpen welke van hun interacties met het Scrum Team behulpzaam zijn en welke niet. De Scrum Master helpt iedereen deze interacties te veranderen om zo de waarde die door het Scrum Team wordt gecreëerd te maximaliseren.

Je verricht alle noodzakelijke scrumactiviteiten met de scrumteams: dagstarts, retro's, refinement, metrieken et cetera. Een groot deel van je tijd zul je besteden aan het implementeren van deze activiteiten in het team en het coachen van de scrumteamleden.

Achtergrond Opdracht

Douane heeft de ambitie een data-gedreven organisatie te zijn die beslissingen neemt op basis van volledige, juiste en tijdige informatie. O.a. de verdubbeling van de volumestroom dwingt de Douane om data slimmer te gebruiken. Om de ambities op het gebied van data-gedreven werken te kunnen realiseren, heeft het MT Douane besloten om de kennis en kunde van verschillende teams te centraliseren in een Datawerkorganisatie (DWO)

Als Data Engineer ga je werken bij één van de 3 teams van de DWO. Zij ondersteunen de Douane en leveren BI voor verschillende processen. Er worden moderne interactieve dashboards en andere informatieproducten geleverd waarmee managers en analisten aan de slag kunnen. Het werkgebied begint bij het ophalen van ruwe data uit diverse bronadministraties t/m het eenduidig presenteren van de cijfers en grafieken in SAS VA dashboards.

  • Minimaal HBO denk- en werkniveau, PSM I of vergelijkbare opleiding, goed overweg kunnen met Jira en Confluence

  • Ervaring met scrum in omgeving met complex IT-landschap, SAFe werkwijze en Azure-tooling

  • Ervaring met scrumteams (ook daar waar met meerdere teams aan een product wordt gewerkt)

  • Ervaring met verandermanagement op minimaal hbo-niveau

Functiewensen

  • PSM II (certified professional scrum master) is een pré;

  • SAFe-gecertificeerd is een pré.

  • Je vindt het leuk om samen te werken met verschillende disciplines en samen een succesvolle oplossing te implementeren.

  • Door jouw analytisch vermogen signaleer je mogelijkheden en neem je anderen daarin mee.

  • Je bent duidelijk en praktisch ingesteld.

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. If you don't speak Dutch (yet), please take a look at our other vacancies, Yacht has plenty of opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply.

Similar projects

+ Search all projects