Itprojects

Freelance product owner Dienst Uitvoering Onderwijs (zzp)

Posted Sep 29, 2022
Project ID: IT 9121522
Location
Groningen, Groningen
Timeline:
9 months
Starts: Oct 5, 2022
Ends: Jul 1, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
80 - 95 €/hr
Application Deadline: Oct 4, 2022 12:00 PM

Dienst Uitvoering Onderwijs

Uren per week: 36,00

Standplaats: Groningen

Max tarief: € 95,00

Startdatum inzet: 1-10-2022

Einddatum inzet: 1-7-2023

 

De Product Owner heeft als opdracht het maximaliseren van de waarde van de producten en/of diensten binnen het Domein Verzuim. 

De ingewonnen gegevens worden voor verschillende producten gebruikt. Als Product Owner ben je integraal product- en resultaatverantwoordelijk voor het product en/of de dienst. Vanuit deze verantwoordelijkheid ontwikkelt hij/zij een productvisie en toetst deze bij de businesseenheid. Tevens bewaakt en verdeelt de Product Owner het budget over de product backlog. Dit houdt in dat de Product Owner prioriteert en keuzes maakt na afstemming met in- en externe stakeholders inzake de product backlog.

 

Achtergrond opdracht

Het onderdeel SEG (Service Eenheid Gegevens) van de directie Registers en Examens bestaat uit meerdere afdelingen: Basisregisters, Basisregistratie Onderwijsnummer (BRON) en Gegevensmanagement.

 

De afdeling SEG is verantwoordelijk voor het inwinnen, beheren en ontsluiten van gegevens die door verschillende processen binnen DUO, zoals bekostiging en studiefinanciering gebruikt worden. Concreet betekent dit het ontwerpen, bouwen en beheren van (register) applicaties, alsmede het zorgdragen voor kwalitatieve en kwantitatieve vulling van registers met basisgegevens op instellings- en leerlingniveau. Dit doen we in multidisciplinaire BusDevOps-teams, waarbinnen business en ICT vergaand zijn geïntegreerd.

 

Functievereisten:

  • HBO werk- en denkniveau
  • PSPO 1 of vergelijkbaar
  • Certified SAFe 5 Agilist
  • Kennis van en inzicht in ICT (run en change, processen, releasemanagement, softwareontwikkeling, functioneel en technisch beheer, Agile, scrum en continuous delivery) - 5 jaar
  • Stakeholdermanagement (Vaardigheid in het communiceren met stakeholders en in het hanteren van verschillende belangen) - 5 jaar

 

Aanvullende kennis (wens)

  • Kennis van SaFe
  • coachend leidinggeven of Agile leidinggeven
  • DevOps Fundamentals
  • Houdt rekening met de gevolgen van interne ontwikkelingen, beslissingen en acties voor de organisatie

Similar projects

+ Search all projects