Itprojects

Freelance Procesontwerper / Business Analist (ZZP)

Posted Jan 5, 2023
Project ID: IT9126290
Location
Apeldoorn , Gelderland
Duration
11 months
(Jan 30, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
69 - 79 €/hr
Application Deadline: Jan 6, 2023 4:00 PM

Startdatum inzet: 30-1-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Max tarief: 78,50


Voor onze partnerorganisatie, de Belastingdienst, zijn wij op zoek naar een Procesontwerper / Business Analist.

In jouw rol van procesontwerper werk je nauw samen met architecten binnen het vorbereidingsteam en vorm je de linking pin naar de ontwikkelteams en de stakeholders van de business. Hierbij komt jouw technische achtergrond je goed van pas.

Jij staat aan de basis van het primaire product: de business heeft een vraag en jij werkt deze uit. Wat bedoelt de klant precies? Wat wil de klant en hoe kunnen wij dat realiseren? Wie en wat hebben we daarbij nodig? Het zijn de vragen waarop jij de antwoorden weet. Je stelt de business-cases op, analyseert de vragen vanuit de business, laat de voor- en nadelen van de mogelijke scenario’s zien, en brengt requirements, processen en informatiebehoeftes in beeld.

Ook werk je aan de vernieuwing van applicaties en systemen. Denk aan aanpassingen die nodig zijn vanwege wijzigingen in de wet- en regelgeving zoals de vereenvoudiging van de beslagvrije voet. Maar ook aan het uitfaseren van bestaande systemen en het invoeren van nieuwe robuuste oplossingen. Daarnaast pak je ook acute zaken op zoals nu, tijdens corona, waarbij we met spoed werkzaamheden uitvoeren zoals het geautomatiseerd verwerken van verzoeken tot betalingsuitstel. Als procesontwerper heb je een duidelijke prioriteit: de zaken simpeler en robuuster maken. Abstracte ideeën worden onder jouw leiding concreet. Dat jouw taken en verantwoordelijkheden niet vastomlijnd zijn, is voor jou geen probleem.

Wat wel helder is, is de aanpak. Op regelmatige basis ga jij met je team aan tafel voor refinement-sessies. Tijdens deze sessies reviewen jullie elkaars werk en denken jullie samen na over mogelijke oplossingen. Jullie werken in sprints van twee weken en met een product-backlog.


Werkzaamheden die tijdens de sprints voorbij komen?

Denk aan het volgen van een teamdemo, het verzamelen van requirements, en het in kaart brengen van de wettelijke en beleidseisen voor het schrijven van een bepaalde feature. Je behandelt meestal meerdere businessvragen tegelijk. Voor jou is dan ook geen werkdag hetzelfde.

Achtergrond:

IED: Het IED team werkt aan europese wetgeving. Je komt te werken in een scrumteam. IED is een applicatie die door de Belastingdienst wordt gebruikt voor de uitvoering van het innen en afdragen van BTW betalingen voor de Europese Regeling Mini One Stopshop (MOSS). Deze regeling wordt de komende jaren uitgebreid en verder ontwikkelt naar One stopshop (E-commerce). Het team bestaat uit een voorbereidingsteam en een bouwteam.

  • Je hebt minimaal HBOP werk- en denkniveau;

  • Je hebt ervaring met en/of kennis van SAFe;

  • (Pré) Je hebt ervaring met procesverbetering en stakeholdermanagement;

  • (Pré) Je hebt ervaring met use case beschrijvingen, userstory's, features en epics.

Similar projects

+ Search all projects