itprojects

Freelance Portfolio Data Analyst STAR (ZZP)

Posted Jan 31, 2023
Project ID: YIS 9127727
Location
Utrecht, Utrecht
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
11 months , 4 weeks
Starts: Mar 1, 2023
Ends: Feb 29, 2024
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Dec 31, 2023 10:00 AM
  • 36 uur

  • Engelstalig

  • Startdatum 1 maart

  • Opdracht voor 1 jaar, daarna overname in vaste dienst bij tevredenheid van beide kanten.



Stel je eens voor... jij bent verantwoordelijk voor de Data aanlevering en verwerking van meer dan 100 miljard aan Structured Asset transacties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Covered bonds, Asset backed securities en Whole Loan Sale securitisaties.

Lijkt dit je interessant en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de dataverwerking van asset en fund transacties en werken met bijna volledige datalogistieke keten van de Bank? Wacht dan niet langer en solliciteer op deze interessante functie!


Jij & jouw functie

Als Portfolio Data Analyst kom je terecht in één van de meest dynamische afdelingen van de bank. Binnen het Structured Transactions, Administration and Reporting (STAR) team zijn we dagelijks bezig om alle structured en fund transacties te beheren en zijn we verantwoordelijk voor het systeem dat alle Structured Transacties verwerkt. Denk hierbij aan vlekkeloos laten draaien van de Prommise applicatie en het schrijven van RFCs voor de leverancier van de applicatie.


Jouw voornaamste taken

Als onderdeel van het team zorg jij ervoor dat de ProMMiSe applicatie vlekkeloos draait en dat alle transacties juist in de systemen staat. Daarnaast zorg je ervoor dat alle wijzigingen in de data logistieke keten worden vertaald in requests for changes voor de software leverancier.

Deze positie geeft je een perfecte mogelijkheid om de data logistieke keten van de bank te leren kennen. Bovendien doe je in deze rol veel kennis op van de complexe structured asset transacties.

STAR werkt ook nauw samen met andere afdelingen in het Finance en Risk domein om onze belangrijkste taken en verantwoordelijkheden te vervullen, waaronder (niet uitputtend):

  • Ondersteunen en adviseren van Credit Portfolio Management over de beheersbaarheid van het opzetten en ontwikkelen van nieuwe transacties;

  • Samenwerken met de Treasury/ALM tribe voor het beheer van de applicatie en de wijzigingen in het IT landschap het hoofd te kunnen bieden;



Samen bereiken we meer dan alleen

De PM afdeling bestaat uit vier pijlers: Credit Portfolio Management (CPM), Corporate Mergers & Acquisitions (CM&A), RFM en STAR.

Met jou als Portfolio Data Analyst bestaat PM uit 30 toegewijde collega's. PM maakt deel uit van het CFO-domein en heeft tot doel ruimte te creëren voor toekomstige groei door het optimaliseren van de bank-balans, het uitvoeren van M&A- en asset portfolio transacties in alle regio's en het aanbieden van Fund Management oplossingen voor institutionele beleggers.


Jij & jouw talent

Voor deze functie zoeken wij een bepaald profiel, zowel op werkgebied als op persoonlijke skills:

  • Afgeronde Master opleiding in IT of Finance;

  • Je hebt ervaring met databases, programmeren en SQL

  • Analytisch sterk (oog voor detail), en pakt problemen doel- en oplossingsgericht aan;

  • Vermogen om in een dynamische omgeving de juiste prioritering aan te brengen;

  • Een verbindende teamspeler die buiten de gebaande paden durft te denken;

  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);

  • Bereid zijn om een stapje extra te doen en géén 9 tot 5 mentaliteit. null

Similar projects

+ Search all projects