Itprojects

Freelance Java Custom Code Ontwikkelaar, Belastingdienst (ZZP)

Posted Oct 26, 2022
Project ID: IT 9122403
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
Starts: Nov 28, 2022
Payrate range
80 - 87 €/hr
Application Deadline: Oct 31, 2022 12:00 PM

Startdatum inzet: 14-11-2022

Uren per week: 36


 

Voor het Competence Center Normalized Systems wij op zoek naar een Java custom code ontwikkelaar. Als customcode ontwikkelaar bouw jij die essentiële Java code/functionaliteit die niet op basis van de softwaretemplates kan worden geëxpandeerd. Toch ben je geen ‘Java-geek’ en vind je met name voldoening in, samen met business vertegenwoordigers, iteratief realiseren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen.

 

De uit te voeren activiteiten zijn niet in de traditionele functies ontwerper, bouwer of tester te vangen. Je schrijft Java code en Junit testen (bij voorkeur vanuit een TDD gedachte) en werkt samen met je collega's zoveel mogelijk T-shape. 

Het is voor deze functie belangrijk dat je analytisch en communicatief vaardig bent en het leuk vindt om de brugfunctie tussen IT en business te vervullen. Het team waarin je komt te werken, bouwt aan functionaliteit voor diverse applicaties van verschillende domeinen binnen de Belastingdienst. Soms hebben de opdrachten groot maatschappelijk belang en exposure.

 

Achtergrond:

Normalized Systems is een jonge en innovatieve ontwikkelmethode die zich richt op het realiseren van applicaties met behulp van Normalized Systems softwaretemplates en expanders. De basis van een Normalized Systems applicatie is een, op een datamodel gebaseerd, Prototype. 

Dit prototype ontstaat na configuratie en expansie van de bovengenoemde softwaretemplates. Het prototype vormt een applicatieskelet waaraan alleen de essentiële code nog ‘met de hand’ wordt gebouwd en toegevoegd. Binnen de IV van de Belastingdienst is Normalized Systems langzaam maar zeker geïntroduceerd. Daarvoor is een Competence Center opgericht waarbinnen realisatieopdrachten voor applicaties worden uitgevoerd. Inmiddels zijn al meerdere met Normalized Systems ontwikkelde applicaties succesvol in productie.

Met de introductie van Normalized Systems beschikken we over een ontwikkelmethodiek waarmee we goed onderhoudbare software kunnen realiseren tegen lage productiekosten. De deels geautomatiseerde realisatie van hoogwaardige software wordt verder ondersteund door een Continuous Delivery Pipeline waarmee we de OTAP overgangen inclusief geautomatiseerd testen beheersbaar maken. Een klein en agile team breidt in korte sprints, samen met de klant, het prototype stapsgewijs uit tot de uiteindelijke applicatie (het zgn evolutionair prototypen). 

De ontwikkelde applicaties zijn zeer gestructureerd en kenmerken zich door hoge onderhoudbaarheid. Je komt te werken in een dynamische context waarin je de kans krijgt om de werkwijze binnen het Competence Center verder vorm te geven.

 

Jij brengt mee: 

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt enige ervaring met Normalized Systems;
  • Je hebt kennis van en ervaring met SOA, Domain Driven Development en Test Driven Development.

Similar projects

+ Search all projects