Itprojects

Freelance Interim Manager Vakgroep Test (ZZP)

Posted Jan 25, 2023
Project ID: YIS 9127407
Location
Groningen, Groningen
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Feb 1, 2023
Ends: Jul 31, 2023
Payrate range
75 - 90 €/hr
Application Deadline: Feb 1, 2023 1:00 PM

For this position we only accept Dutch-speaking candidates.


Voor DUO zijn we op zoek naar een Interim manager vakgroep Test.

  • Startdatum: 01-02-2023

  • Einddatum: 31-07-2023 (met optie op verlenging)

  • Inzet: 32 tot 36 uur in de week

  • Richttarief: € 90,00


De directie ICT zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van ICT-diensten en -producten die het primaire proces van DUO ondersteunen. Die ICT-functie is mede bepalend voor de wijze waarop DUO zijn dienstverlening vormgeeft en de mate waarin dit door de klant wordt gewaardeerd.

Het Softwarehuis levert diensten voor analyse, ontwerp, software realisatie, testen en technisch- en functioneel applicatiebeheer in de vorm van enthousiaste en professionele DevOps teams. De teams werken volgens de DUO Way of Working die is gebaseerd op Agile en DevOps werken met behulp van methoden als Scrum en Kanban. Het SWH kent vier vakgroepen (Ontwerp, Realisatie, Test en OPS) in Groningen.

De vakgroep Test bestaat uit 4 teams. De Test-medewerker is onderdeel van een DevOpsteam, samen met ontwerpers, bouwers en OPS-ers. De Test-er is verantwoordelijk voor het testen van de applicatie. De manager Test is primair verantwoordelijk voor de HR-zaken van de afdeling en het resourcen van de teams. De functionele aansturing van een Devopsteam ligt bij de Product Owner.

Voor één van de teams zijn we op zoek naar een interim manager voor de periode van 6 maanden tot een jaar. De vakgroep Test is afgelopen jaren snel gegroeid en eind vorig jaar is besloten een extra vakgroep manager te werven, deze vacature staat nu uit. Echter een zittende vakgroep manager heeft tijdelijk een andere functie geaccepteerd hetgeen de druk op de 2 collega managers te groot maakt gezien de veranderbewegingen en de HR verantwoordelijkheid voor in totaal 110 fte. Van de interim manager wordt verwacht dat hij/zij naast de HR verantwoordelijkheid van de vakgroep ook een rol speelt in het MT Test en bijdraagt aan de veranderbewegingen binnen het SWH. Tevens kan de interim manager, indien nodig, een nieuwe manager inwerken en coachen om goed in zijn/haar rol te komen.


Achtergrond opdracht

Als DUO manager geef je leiding aan een organisatieonderdeel en ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de doelen van dat organisatieonderdeel. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is dé uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Wij maken leven lang leren mogelijk. Dat doen wij niet alleen, maar samen met onze partners. Zo maken we samen onderwijs en ontwikkeling mogelijk.

  • Academisch werk- en denkniveau;

  • Kennis van bedrijfsvoering: begrotingscyclus, sturingscyclus en – instrumenten, HRM-instrumenten (o.a. gesprekscyclus), basis kennis en – vaardigheden management;

  • Aantoonbare managementkwaliteiten;

  • Aanwezigheid op kantoor vereist voor deze functie. (Hybride mogelijk).

In het leiding geven bij DUO staan de volgende drie leiderschapsopdrachten centraal:

  • Outputgericht sturen: een DUO-manager stuurt medewerkers aan vanuit visie én op resultaat. Hij/zij formuleert vooraf heldere criteria en geeft medewerkers ruimte om resultaten te behalen. De DUO-manager helpt medewerkers in het ontwikkelen van zelfstandigheid en oplossend vermogen en blijft met medewerkers in gesprek. Hij/zij draagt zorg voor een veilige sfeer waarin medewerkers open en eerlijk durven informeren over hun resultaten. Hij/zij spreekt medewerkers aan op resultaat van hun gedrag en op hun verantwoordelijkheden. De DUO-manager geeft open en eerlijk feedback en vertoont consequent voorbeeldgedrag.

  • Dienend leiden: een DUO-manager luistert naar medewerkers en straalt vertrouwen in anderen uit. Hij/zij houdt zich op de achtergrond (of: weet wanneer hij zich op de achtergrond moet houden). Is aanspreekbaar op eigen rol, staat open voor feedback op eigen rol. Hij/zij faciliteert de ontwikkeling van medewerkers en heeft oog voor de behoeften van medewerkers. Hij/zij coacht medewerkers zodanig dat hun kwaliteiten beter tot hun recht komen. De DUO-manager stimuleert medewerkers om mee te werken aan de gemeenschappelijke toekomst van het Rijk, OCW en DUO. Hij/zij geeft inzicht en informatie over behaalde resultaten. Hij/zij signaleert als resultaten niet gehaald worden en biedt oplossingsrichtingen aan.

  • Stimuleren samenwerking: een DUO-manager communiceert op een wijze die verbeeldt en inspireert. Hij/zij communiceert op een wijze die verbindt en hij/zij betrekt anderen bij het gezamenlijk belang. De DUO-manager inspireert anderen om op basis van het gemeenschappelijk belang te handelen. Hij/zij is in staat om te schakelen tussen de verschillende niveaus en aandachtgebieden, is geloofwaardig in streven gezamenlijke resultaten te boeken en gunt anderen successen. Hij/zij stelt zich ten dienste van anderen op.

Similar projects

+ Search all projects