Itprojects

Freelance Data Analist (ZZP)

Posted Jan 5, 2023
Project ID: ITJP00072939
Location
Utrecht , Utrecht
Duration
6 months
(Jan 23, 2023 - Jul 24, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
59 - 74 €/hr
Application Deadline: Jan 23, 2023 10:00 AM
 • Mensen met afstand tot arbeidsmarkt mogelijk

 • Werken vanuit het buitenland toegestaan (Let wel op voertaal)

 • Voertaal: Nederlands

 • 36h per week

 • Schaal 7 t/m 9 afhankelijk van werkervaring


Doel van de functie is het verzamelen van kwalitatieve en kwantitatieve data uit in-en externe bronnen, en het analyseren, berekenen en omzetten van data(modellen) naar inzichten, in aansluiting op de behoefte van de de bank, met als doel het leveren van tijdige en volledige informatie om bij te dragen aan besluitvorming.

FR&R is nauw betrokken bij allerlei regelgevende en zakelijke veranderingsinitiatieven die wendbaarheid en intensieve samenwerking met andere afdelingen vereisen.

Samen bereiken we meer dan alleen.


Jij & jouw functie

Als Data Analist kan je het verschil maken door affiniteit en kennis van bancaire producten, Finance en Risk, IT en dataprocessen in te zetten door hoogwaardige data en uitstekende ondersteuning en service te bieden aan onze stakeholders in binnen en buitenland. Je fungeert als verbindende factor binnen FR&R, IT, business en support domeinen binnen de bank. Je aanvaardt ook verantwoordelijkheid voor datadefinities en dataprocessen en bepaalt datakwaliteitsniveaus voor specifieke data issues. Je gaat verschillende data gerelateerde uitdagingen aan en werkt aan cross-functionele veranderprojecten om onze bijzonder beheer processen en systemen te verbeteren.

Het omvat niet slechts één enkele rol, maar je werkt binnen een netwerk van mensen met verantwoordelijkheden om ervoor te zorgen dat alle aspecten van een effectieve data-omgeving worden bereikt.


Jij & jouw talent


 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding en/of WO-opleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

 • Je hebt relevante juridische/bijzonder beheer, bedrijfseconomische en IT kennis van bedrijfsfinancieringen

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante bancaire ervaring binnen de financiële sector.

 • Je hebt kennis van zakelijke bancaire producten, zekerheden en bancaire processen, daarnaast kan je de vertaalslag maken naar de dataopslag vereisten die in en externe toezichthouders verlangen

 • Je hebt sterke analytische vaardigheden

 • Je hebt kennis van datamodelleringsmethodieken en technieken voor datawarehouses en datamarts

 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).


Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Als afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R) hebben wij een doel: wij werken met onze klant aan een nieuw perspectief. We helpen klanten financieel gezond te worden en nemen op respectvolle wijze afscheid van klanten, die niet toekomstbestendig zijn.

De afdeling bestaat uit ca. 450 medewerkers, in binnen- en buitenland. We werken intensief samen met andere afdelingen binnen de bank voor een optimale klantbediening en het beperken van de kredietrisicos.

Onderdeel daarvan is het vastleggen van onze data in beschikbare systemen, waarbij gedacht kan worden aan zekerhedenregistratie en ook de opbrengstenregistratie wanneer deze zekerheid verkocht is. De databases van de bank worden continu verbeterd op het gebied van datarelevantie en datakwaliteit.

Wil jij meer weten van FR&R, bekijk dan deze video: https://youtu.be/El8R-3LWr4I.

Similar projects

+ Search all projects