Itprojects

Freelance Businessanalist/Productmanager (ZZP)

Posted Dec 21, 2022
Project ID: IT 9125651
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Jan 23, 2023
Ends: Jul 23, 2023
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Dec 22, 2022 12:00 PM

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 23 januari 2023

Tijdelijke functie, met optie op vast

Uren per week : 36

Standplaats : Apeldoorn


Maken en onderhouden van ontwerpproducten op het terrein van proces- en organisatie-inrichting binnen de kaders van de architectuur. Een verbindende schakel zijn tussen klant, architectuur, ICT, test en implementatie. Opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en ontwerpen van logische proces- en gegevensmodellen. Het verwerken van de mogelijkheden van onder meer de techniek, wetgeving en bedrijfsvoering in deze ontwerpproducten.

Maakt deel uit van een team van business analisten en kan vanuit zijn of haar senioriteit ook binnen het team het voortouw nemen indien nodig. Daarnaast wordt kandidaat ingezet als productmanager voor de releasetrain waar meerder producten in worden gerealiseerd. Productmanager coördineert en regisseert roadmaps en helpt bij prioritering op tactisch niveau via portfolio.

Achtergrond Opdracht

De keten Loonheffing heeft in haar ketenplan de doelstelling geformuleerd om de beheer en onderhoudslast van haar IT-landschap te verminderen door het moderniseren ervan, waarbij procesoptimalisatie belangrijk subdoel vormt. Van daaruit ontstaat ruimte voor toekomstige vernieuwing. Het ketenplan is vastgesteld. 3 Grote strategische projecten / programma's vormen het fundament om de LH-processen voor de toekomst te borgen, waarbij processtandaardisatie subdoel over de programma's heen vormt.De business architect komt te werken voor het programma PGA (prive gebruik auto) Het doel van het programma is het overbrengen van de (functionaliteiten) van de applicatie PGA/UZGB, inclusief de integratie van de functionaliteit van de (meest cruciale) LOA’s in het PGA/UZGB-proces, naar een toekomstvast ICT-platform. Hiermee wordt het proces van loonbelasting en premies meer wendbaar, wordt de bedrijfscontinuïteit geborgd en daarmee het geheel toekomstvast.


Functie-eisen:

  • Afgesloten WO opleiding (master/drs.: Informatica, of Bedrijfswetenschappen of Bedrijfseconomie)

  • Kennis en ervaring met Businessrulesmanagement en Change management. Blijkend uit een relevante opleiding en/of ervaring.

  • Kennis van en ervaring met Agile werken in comb. met traditionele(re) voortbrengingsmethoden

  • Ervaring met TOGAF 9.1; Ontwikkeling Informatiesystemen Foundation; Leading SAFe Agile voor Lead Engineers, Opleiding Enterprise Architectuur, Archimate Foundation & Practitioner

  • Relevante ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesinrichting en procesontwerp. Tevens gedegen kennis op het gebied van (modelleren) business rules.

Functiewensen

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een grote administratieve organisatie.

  • Kennis van en ervaring met de besturing binnen de Belastingdienst is een pré. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden

  • Kennis van en ervaring met procesinrichtingKennis van Enterprise architectuur. Eventuele kennis van en ervaring met Belastingdienst systemen, specifiek keten Loonheffing is een pré.

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions.

Similar projects

+ Search all projects