Itprojects

Freelance (Meewerkend) Lead Developer MyAthlon (ZZP)

Posted Nov 23, 2022
Project ID: ITATH728935
Location
Almere , Flevoland
Duration
7 months
(Dec 1, 2022 - Jun 30, 2023)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
75 - 95 €/hr
Application Deadline: Dec 11, 2022 6:00 PM
 • Tarief: 95€ (bespreekbar)
 • Voorkeur Nederlands

 

Product

MyAthlon – wordt inmiddels in 5 verschillende landen gebruikt en er staan meer landen op de planning. MyAthlon word gebruikt voor quote-2-order en selfservice voor onze berijders. Het product bestaat uit een web frontend (Angular), native apps voor iOS en Android en circa 60 microservices (hoofdzakelijk Java). Vrijwel alles draait bij AWS, grotendeels op onze Kubernetes clusters. Nog een aantal applicaties draaien on-premise en dienen komend jaar ook te worden gemigreerd naar de cloud. Voor volgend jaar zal de focus wat veranderen van alleen MyAthlon, naar front office als geheel (MyAthlon is met veel andere applicaties onderdeel van de front office) – waarbij het team gaat werken aan de nieuwe target architecture landscape. Daarin willen we applicaties gaan standaardiseren en synergie over de verschillende teams vinden. Dit zal geleidelijk gaan.  

 

Het team

In totaal bestaat het team uit zo’n 11 personen – een PO, Business Analist & developers. Iets meer dan de helft zit in Almere (combinatie van vast personeel en freelancers), de andere zit in offshore teams. Het team is verantwoordelijk voor het MyAthlon product, zowel development als infrastructuur (met ondersteuning van Athlon’s Infra AWS team).

 

De uitdaging

In het team ontbreekt ervaring en de kwaliteit van de applicaties laat te wensen over. De persoon die we zoeken zal meewerkend voorman zijn. Zelf bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de applicaties, waarbij we nieuwe features blijven toevoegen en daarnaast tijd inruimen om technical debt langzaam maar zeker weg te werken. Dit zit ‘m grotendeels in de backend, we zoeken dus een lead backend developer. In deze rol moet je ook andere developers kunnen coachen, hun vraagbaak kunnen zijn en ervoor zorgen dat het team weet waarom we bepaalde zaken anders willen doen. Zodra deze persoon het team weer verlaat, moet het team beter af zijn op gebied van ervaring, kennis en kwaliteit. Aangezien het MyAthlon team een DevOps team is, is ook infra een verantwoording van het team. Daarom vinden we het een vereiste dat je in deze rol ook ervaring hebt met Kubernetes (in depth en in productie) en je een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van onze clusters.

 

Over Athlon

Aangenaam! Wij zijn Athlon. Dé internationale marktleider in moderne mobiliteitsoplossingen en onderdeel van de Mercedes-Benz Group. Met een rijke geschiedenis van meer dan honderd jaar mag je concluderen dat we al de nodige kilometers hebben afgelegd. Nemen we die voorsprong voor lief? Absoluut niet. Het maakt ons juist ambitieuzer om nog betere persoonlijke service te verlenen aan onze klanten. Wij geven samen met zo’n 1.700 collega’s vorm aan duurzame mobiliteit. Daar zijn we trots op. Van voertuigleasing tot wagenparkoplossingen en van elektrificeren tot bijdragen aan de deeleconomie.

 

Functie-eisen

We zoeken op korte termijn een zeer ervaren meewerkend lead developer om het MyAthlon-team te versterken. We zoeken naar zowel veel development als infra ervaring:

 • Een echte lead developer
 • Veel ervaring met Java / Springboot
 • Ervaring in een microservices architectuur
 • Ervaring met de AWS cloud, in het bijzonder Kubernetes (dit laatste is een vereiste)
 • Ervaring met Agile/Scrum/SAFe
 • Is een mentor voor het team. Het doel is om het team beter achter te laten dan dat het nu is. 
 • Grote voorkeur voor Nederlandstalig persoon
 • Een pragmatisch persoon, die zijn (of haar) mannetje weet te staan, eigen inbreng heeft, maar ook onderdeel kan zijn van plannen die al gemaakt zijn.
 • Ervaring met Node/TypeScript (backend) is een enorme pre, maar geen harde vereiste.

Similar projects

+ Search all projects