Itprojects

Decentrale Security & Privacy Officer (Freelance/ZZP)

Posted Jun 23, 2022
Project ID: IT9114858
Location
Helmond, Noord-Brabant
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Jul 4, 2022
Ends: Dec 31, 2022
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 3, 2022 12:00 PM

Schaal 8/9, CAO gemeenten

Uren: voor 36 uur per week

Periode zsm tot met 31 december.

 

Gemeente Helmond wil excelleren in haar dienstverlening. Dit vraagt om een excellente

informatiedeling en daarom zoeken wij een decentrale security en privacy officer die veel

kennis heeft van digitalisering van informatie en werkprocessen.

 

 De uitdaging

Als decentrale security en privacy officer adviseer je concern breed over beveiliging en privacy in het gebruik van basisgegevens en zorg je meer specifiek voor naleving van de beveiligingsprocessen rondom reisdocumenten en rijbewijzen.

 

·       Je richt je op samenhangende werkterreinen, namelijk GEO-gegevens, BRP, BAG, BGT en WOZ en ben je daarvoor het eerste aanspreekpunt intern;

·       Je zorgt er samen met andere privacy officers voor dat alle medewerkers van de gemeente zich bewust zijn van het beveiligings- en privacy beleid;

·       Je wordt door de burgemeester aangewezen als beveiligingsfunctionaris reisdocumenten en rijbewijzen;

·       Je bent verantwoordelijk voor de naleving van de beveiligingsprocessen, procedures en instructies betreffende de reisdocumenten en rijbewijzen;

·       Je bent mede verantwoordelijk voor de zelfevaluaties en het doorvoeren van de daaruit voortvloeiende verbeterpunten.

·       Jij bent de persoon die zorgt voor de inrichting, de organisatie en de uitvoering van het beveiligings- en privacy beleid ten aanzien van de werking en het gebruik van het Stelsel van basisregistraties.

·       Jij coördineert de uitvoering van de maatregelen die getroffen moeten worden.

·       Je bent dagelijks bezig met toezicht op naleving van de privacy- en veiligheidsvoorschriften als het gaat om basisgegevens en met name de uitvoeringsregels.

 

Kerntaken:

·       Maandelijkse monitoring van processen binnen de basisregistraties en waardedocumenten.

·       Ieder kwartaal rapporteren over informatieveiligheid en privacy van de BRP en de waardedocumenten.

·       Jaarlijks aan de burgemeester rapporteren en in gesprek gaan over informatieveiligheid en privacy van de waardedocumenten.

·       De zelfevaluatie BRP uitvoeren (d.w.z. monitoren, rapporteren, documenten opstellen, vragen invullen en van bewijs voorzien).

·       De zelfevaluatie Reisdocumenten uitvoeren (d.w.z. monitoren, rapporteren, documenten opstellen, vragen invullen en van bewijs voorzien).

·       ENSIA verantwoording onderdelen BRP en Reisdocumenten uitvoeren (d.w.z. monitoren, rapporteren, documenten opstellen, vragen invullen en van bewijs voorzien).

·       ENSIA verantwoording onderdelen BAG, BGT en BRO ondersteunen.

·       Bestuurlijk traject doorlopen. D.w.z. alle procedures en regelingen opstellen, deze documenten inclusief presentatie behandelen bij de proceseigenaar, in DT, bij de burgemeester, bij de wethouder en vervolgens in het college.

 

De ideale collega heeft:

·       Ervaring hebt met gegevensstromen binnen een gemeente.

·       Gewerkt op het gebied van gegevensbeheer en hebt kennis van basisregistraties, de Paspoort uitvoeringsregeling en het reglement Rijbewijzen.

·       Kennis van kwaliteitssystemen, informatiebeveiliging, privacy, risicoanalyse en kwetsbaarheid

Analyse;

·       Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van informatiemanagement, security en recht;

·       Kennis van het stelsel van basisregistraties.

 

Het team:

Als decentrale security & privacy officer werk je in Team Informatiediensten en wat valt onder de afdeling Informatievoorziening en Automatisering.

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Similar projects

+ Search all projects