Itprojects

Belastingdienst - Freelance Senior Ontwerper (ZZP)

Posted May 2, 2023
Project ID: YIS 9132927
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
7 months
Starts: May 15, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Payrate range
65 - 75 €/hr
Application Deadline: May 5, 2023 5:00 PM
  • Startdatum: 15.05.2023

  • Richttarief: €65,00 - €75,00

  • Duur van de opdracht: 7 maanden

  • Uren per week: 36

  • Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren.



Functieomschrijving:

Het IV onderdeel GV/Gegevens realiseert IV-voorzieningen waarmee gegevens worden ingewonnen en verstrekt. Zowel nationaal als internationaal, binnen de Belastingdienst maar ook van en naar leveranciers en afnemers buiten de Belastingdienst. Het team BeVeR (Beheer Van Relaties) is onderdeel van de Agile-train KG (KlantGegevens). Binnen het componentteam BeVeR zijn we op zoek naar een ervaren ontwerper die snel in staat is om zowel zelfstandig als in samenwerking met het componentteam het voortouw te nemen bij het opzetten van de applicatie Vernieuwing Persoons Administratie (VPA).Team BeVeR bestaat uit een, voor scrum-agile begrip, grote groep developers waarbij er veel kennis en ervaring in de hoofden van mensen zit met als overkoepelende applicatie BVR. Deze applicatie (Cobol-Cics-DB2) is onder te verdelen in verschillende deel-applicaties en bestaat al erg lang. Er vinden nog steeds nieuwe ontwikkelingen plaats, maar een groot deel van de werkzaamheden bestaat ook uit het onderhouden en continue verbeteren van de applicatie.In het kader van 'De Vernieuwing' is het de wens om persoons- en adresgegevens te gaan inwinnen en ontsluiten via een nieuw te ontwikkelen VPA. Hierbij is veel kennis van de huidige opzet van BVR nodig, maar zal er volgens de standaards van 'De Vernieuwing' ontworpen, ontwikkeld en getest moeten gaan worden.

Als ontwerper zal hier een voortrekkersrol in genomen moeten worden waarbij kennis vanuit het componentteam erg belangrijk is en er ook afstemming nodig is met architecten, beheerders van Cap, de productowner en andere belanghebbenden. Natuurlijk moet je beschikken over goede communicatieve- en adviesvaardigheden. Kennis met het werken (ontwerpen) volgens de VSOM-methode als BOA2 is erg handig, al zou het zo maar kunnen zijn dat de nieuwe ontwikkelingen via UseCases (uml) ontworpen en beschreven worden. Ervaring en kennis van het IT-landschap Belastingdienst is een pré, waarbij het wenselijk is om ook kennis te hebben van bijvoorbeeld webservices, rest-services, Mqueues, xml en xsd's.


Achtergrond opdracht:

Binnen IV word je ingezet bij het afdeling Gegevens, onderdeel van Generieke Voorzieningen. Gegevens hoort bij de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties.


Functie-eisen:

  • Ontwerpen in een Cobol omgeving

  • XML/XSD/DB2

  • Kennis van Webservices / Restapi's / Security

  • Senior Ontwerper (Agile)

  • Kennis van Archimate, SOA en gegevensarchitectuur

  • Ervaring met de SCRUM en SAFe-methodiek

  • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodellering, VSOM, BOA, BPMN, UML of vergelijkbaar. Het opstellen en afstemmen van (impact) analyses.



 

Similar projects

+ Search all projects