Itprojects

Belastingdienst - Freelance Productowner (ZZP)

Posted Feb 17, 2023
Project ID: YIS 9128546
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Feb 14, 2023
Ends: Aug 14, 2023
Payrate range
60 - 75 €/hr
Application Deadline: Feb 17, 2023 12:00 PM

Voor Centrale Adminitratieve Processen afdeling zijn we op zoek naar een Product Owner voor het nog te implementeren deel van de e-commerce regeling. De waarde van de informatievoorzieningsondersteuning voor de business én voor de werkzaamheden van het ontwikkelteam maximaliseren; dat is jouw rol als product owner. Je houdt je specifiek bezig met de inhoud van de teambacklog, zoals beschreven in het Scaled Agile Framework (SAFe). Steeds heb je oog voor de afwegingen in het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan. Samen met productmanagers verbind je de belangen van de business met het lifecycle-perspectief vanuit de technologie. Bij de keuzes die je maakt let je ook scherp op de toegevoegde waarde en de risico’s ervan.

Als product owner draag je zelfstandig nieuwe features aan bij de architect die je ook helpt bij het schrijven van andere features op de product backlog. Samen met het ontwikkelteam deel je deze features vervolgens op in concrete user stories, die je daarna verduidelijkt in refinementsessies.

Om op de best mogelijke manier je doelen en missie te behalen én aan iedereen duidelijk te maken waaraan je als team gaat werken, prioriteer je de backlogitems. Verder stem je zaken af met gebruikers, productmanagers, en andere in- en externe stakeholders. Ook neem je deel aan events zoals refinementsessies, sprintplanningen, sprintreviews, retrospectives en daily stand-ups. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons portfolio. 

Achtergrond opdracht:

De btw-heffing bij grensoverschrijdende leveringen van goederen en diensten aan particulieren en niet-ondernemers in de EU (consumenten) wordt gemoderniseerd. Het pakket aan maatregelen, waar¬onder ook een aantal EU-Verordeningen, is met ingang van 1 juli 2021 in werking getreden. ( het betreft hier zowel EU als niet EU transacties)

  • beheersing van de Engelse taal zowel in woord als in geschrift.

  • Kennis van Jira, Confluence en affiniteit met kantoor en beheerprocessen.

  • Aantoonbare werkervaring met Srumteams en het vervullen van de rol als productowner

  • Nederlandstalig / Dutch speaking

Functie-wensen:

  • Ervaring bij de overheid (ook overheidsprojecten via derden)

  • Ervaring met SAFE, of Scrum is een pre,

  • PSPO of vergelijkbaar

Similar projects

+ Search all projects