Itprojects

Belastingdienst - Freelance Java developer (ZZP)

Posted May 26, 2023
Project ID: YIS 9134231
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Jul 1, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Payrate range
60 - 72 €/hr
Application Deadline: Jun 8, 2023 12:00 PM
  • Startdatum: 01.07.2023

  • Richttarief: €60,00 - €72,00

  • Duur van de opdracht: 6 maanden

  • Uren per week: 36

  • Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren.



Functieomschrijving:

Binnen de keten Inkomensheffing (IH) is een van de grote uitdagingen de komende jaren het uitfaseren van Cool:Gen. Dit moet in 2026 een feit zijn. In deze moderniseringsslag zijn we op het punt gekomen dat we kunnen opschalen. Er zijn een aantal trajecten succesvol afgerond en de leerpunten daarvan kunnen we nu meenemen in de vervolgtrajecten. De Modernisering gaat uiteindelijk leiden tot het neerzetten van een geheel nieuw applicatielandschap.

In de Modernisering wordt gebruik gemaakt van: Java, Angular, Business Rule Management (BRM), Webservices en SOA-architectuur. De in te huren Ontwikkelaar gaat aan (een) deeloplossing(en) werken. Dit gaat middels een Agile werkwijze met PI’s en sprints. Als Java Ontwikkelaar ga je aan de slag in een multidisciplinair team (ca. 7 personen) die projectmatig aan een deeloplossing werkt. Je hebt goed contact met de Architect en Ontwerpers en zorgt dat de Testers goed weten wat ze moeten gaan testen.


Concrete werkzaamheden:

  • Review Ontwerp- en Architectuurproducten

  • Bouwen

  • Uitvoeren Bouwtesten

  • Technisch Ondersteunen van de Testers



Mocht een deeloplossing gereed zijn, dan wordt je, in overleg, ingezet op een volgend traject.

Het concernonderdeel Informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst staat opgesteld om alle ICT-voorzieningen voor de processen van de Belastingdienst te leveren. Het IV-onderdeel Integratie Business Services (IBS) Inkomensheffing (IH) brengt die voorzieningen voort in aansluiting op het primaire proces van de keten Inkomensheffing.

Wij werken aan een van de meest bedrijfs-kritische systemen van Nederland, waarbij vele applicaties door de IV IBS Inkomensheffing tot één werkende oplossing worden voortgebracht en geïntegreerd. Kwaliteit staat voorop bij het realiseren van de producten en diensten voor burgers, bedrijven en belastingdienstmedewerkers.

Om ook in de toekomst snel en wendbaar te kunnen inspelen op de wensen van onze stakeholders, investeren we continu in de vernieuwing van onze producten en richten onze werkwijzen zo in dat we in de samenwerking met veel partijen de gewenste resultaten leveren.

We zijn bezig met het voorbereiden en uitvoeren van grootschalige aanpassingen in het applicatielandschap van de Inkomensheffing. Dat doen we meerjarig en op een beheerste manier, zodat de processen van de Belastingdienst die we ondersteunen ongehinderd door kunnen draaien, maar tegelijkertijd worden vernieuwd. Dat vraagt veel van ons als IV-organisatie. Alle gewenste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook businessvernieuwing en modernisering van het applicatielandschap moeten tijdig en door de juiste partijen worden doorgevoerd.


Functie-eisen:

  • OCA- en OCP gecertificeerd of vergelijkbaar

  • JEE7 gecertificeerd + meerdere jaren werkervaring hiermee

  • Angular + meerdere jaren werkervaring hiermee

Similar projects

+ Search all projects