Itprojects

Belastingdienst - Freelance Java/Angular Developer (ZZP)

Posted Feb 2, 2023
Project ID: YIS 9127800
Location
Apeldoorn, Gelderland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
10 months
Starts: Feb 20, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Payrate range
69 - 83 €/hr
Application Deadline: Feb 7, 2023 12:00 PM

IV zoekt voor Integratie Business Services (IBS) Loonheffingen een ervaren senior java applicatieontwikkelaar voor het Buitenland systemen (LBU-OVR- CBA). We hebben de ambitie om deze applicaties zo veel mogelijk businesswaarde aan de behandelaars van Team Buitenland op te laten leveren met een korte Time to Market en lage Total Cost of Ownership. De applicaties draaien op JAVA / Angular en worden gehost op WebSphere Application Server for z/OS .

Als senior applicatieontwikkelaar maak je keuzes in technische vraagstukken, bent eerste aanspreekpunt voor alle bouwwerkzaamheden en technische vragen, zorg je voor afstemming maar dan niet alleen binnen je eigen agile ontwikkelteam maar ook met kantoor Buitenland. Je begeeft je makkelijk tussen collega ontwikkelaars, architecten en hebt persoonlijk en direct contact met onze klanten. Je staat open voor nieuwe ideeën en gaat daarvoor discussies niet uit de weg. Je streeft naar kwalitatief goede en stabiele software die aansluit op de eisen vanuit architectuur en de eindgebruiker.

Je gaat je als lead developer binnen het team: bezig houden met de volgende werkzaamheden ten behoeve de Buitenland applicaties binnen Loonheffingen:

  • het bewaken van de code kwaliteit en bent eerste aanspreekpunt voor alle bouwwerkzaamheden en technische vragen

  • coachen van collega developers (junior, medior, trainees)

  • door het oplossen van complexe vraagstukken een bijdrage leveren aan een hogere productiviteit

  • het voortouw nemen bij migratie naar microservices en containers

  • bewaken van de architectuur richtlijnen en het voortouw nemen bij software architectuur aangelegenheden

  • analyseren en oplossen van productieverstoringen

Achtergrond:

Een Integratie Business Service (IBS) ontwerpt, ontwikkelt, vernieuwt, levert en beheert herkenbare informatievoorzieningen (solutions) voor de business (ketens en concernonderdelen), waarmee de uitvoering van de Belastingdienst optimaal wordt ondersteund. Hierbij worden generieke voorzieningen vanuit GV, DCS, de markt en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende solutions en services.

De afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, documentatie en het implementatierijp opleveren van informatievoorzieningen (solutions) binnen de keten Loonheffingen (inkomsten €170 miljard en uitkering tegemoetkomingen meer dan €800 miljoen).

IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, GV, de markt en specifieke voorzieningen. IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de (gedelegeerd) business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten.

De keten Loonheffingen staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in beweging. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd, met in acht neming van de architectuurkaders en state-of-the-art technologieën. IBS Loonheffingen werk vanuit een agile mindset, een scrum voortbrenging en een SAFe organisatie. Jouw werkzaamheden zullen grotendeels uitgevoerd worden in de Generiek & overig trein.

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt ervaring met Agile/Scrum;

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met het ontwikkelen met Java/Angular;

  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen met WebSphere Application Server for z/OS.

Similar projects

+ Search all projects