Itprojects

Belastingdienst - Freelance Data Engineer (ZZP)

Posted Mar 16, 2023
Project ID: YIS 9130384
Location
Rotterdam, Zuid-Holland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
9 months
Starts: Apr 10, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Payrate range
70 - 85 €/hr
Application Deadline: Mar 22, 2023 10:00 AM
  • Startdatum: 10-04-2023

  • Deadline: 22-03-2023

  • Uren per week: 36

  • Richttarief: €70,00 - €85,00



De Douane staat aan de vooravond van een migratie naar een Cloud dataplatform. Het huidige analytische dataplatform draait nu op Teradata en SAS. Om de overgang naar Cloud soepel te laten verlopen moet er op de Teradata omgeving nog een professionaliseringsslag gemaakt worden. Het verder implementeren van OTAP en DevOps is je eerste taak. In de eerste helft van het komende jaar komt daar dan de migratie naar de Cloud (Azure) bij kijken. Voor deze opdracht is het daarom noodzakelijk dat je een gedegen kennis van relationele databases hebt en je vloeiend SQL spreekt. Je bent niet bang voor grote data volumes en je wilt altijd zaken verbeteren. Scheduling, versiebeheer, metadata, automation, MPP, dimensioneel modeleren en data pipelines zijn voor jou gesneden koek. Kennis van SAS en/of ADF is een pré, Kortom; Je bent de expert op gebied van ETL/ELT maar je kunt je ook helemaal verliezen in alle randgebieden van data management en governance. Daarnaast heb je ervaring in migraties naar de Cloud en ben je thuis op de dataplatform mogelijkheden van Azure.


Achtergrond opdracht:

De Douane werkt steeds meer data gedreven. Door data uit eigen en externe bronnen te combineren en te analyseren kan de Douane zijn kerntaken sneller, beter en efficiënter uitvoeren. Hierbij is het snel kunnen inspringen op nieuwe wet- en regelgeving en een breed scala aan klantvragen essentieel. Het IT landschap van de Douane wordt steeds zelfstandiger en in dit kader staat er een migratie naar een nieuw analytisch dataplatform op stapel. De Datawerkorganisatie heeft hierin een belangrijke rol om de dataketen te moderniseren en tegelijkertijd de winkel open te houden. Dit leidt tot een uitdagende omgeving waarin er voldoende ruimte is om je expertise in te zetten.

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data/ETL engineer

  • Je bent ervaren in ontwerpen/inrichten van datawarehouses, Data Vaults, data lakes, 3NF en dimensioneel modelleren (ster-, sneeuw- en vlokschema’s)

  • kennis van Azure, daarnaast kennis van SAS producten(VA, EG of DI) en Teradata

  • Je hebt kennis van informatiebeveiliging en privacy.

  • Je hebt ruime ervaring in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving

  • Je hebt ervaring met het verbeteren van data kwaliteit, bijvoorbeeld door geautomatiseerde tests en visie op de rol van metadata hierbij.

  • Je bent in staat duidelijke documentatie te ontwikkelen

  • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding (richting informatica, informatiemanagement)



Aanvullende wensen:

Daarnaast ben je als ETL-ontwikkelaar een goede ondersteuner voor andere taken die nodig zijn voor ontwikkeling en/of verbetering van routines. Je combineert sterke data analysevaardigheden en probleemoplossingsvaardigheden met een solide kennis en ervaring op het gebied van ETL. Je bent een ervaren professional die kennis heeft opgedaan met standaard industrie ETL tools en technieken.

Similar projects

+ Search all projects