Itprojects

Adviseur Informatiebeleid (Freelance/ZZP)

Posted Apr 5, 2022
Project ID: IT 9112461
Location
Asten
Hours/week
16 hrs/week
Timeline
7 months
Starts: Apr 11, 2022
Ends: Nov 1, 2022
Payrate range
65 - 80 €/hr
Application Deadline: Apr 11, 2022 2:00 PM

Startdatum zsm

Einddatum: nog te bespreken

Uren per week: 16 uur

Schaal 11, richttarief 80,-

 

Vanuit de samenhang tussen dienstverlening, bedrijfsvoering en informatie ben jij dé specialist op het gebied van de informatie. 

Externe- en interne ontwikkelingen, (technische) mogelijkheden en ambitie/behoefte van de organisatie vertaal je in informatiebeleid. Dit vanuit de visie op dienstverlening en bedrijfsvoering als kapstok. 

Je werkt hierin nauw samen met de medewerkers van DIV en Kwaliteit DIV (Documentaire en Digitale Informatie Voorziening). 

Je bent de initiator in het opstellen van de gemeentelijke informatie architectuur en informatievoorziening. Je bent ook degene die samen met de andere clusters en teams dit beleid vertaalt in concrete acties om de dienstverlening en onderliggende processen continu te verbeteren en door te ontwikkelen. Je stelt hierin samen met het MT de ambities en prioriteiten op en zorgt ervoor dat deze worden waargemaakt.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging (CISO-rol). Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het opstellen en actualiseren van het informatiebeveiligingsbeleid en vertaalt dit in een informatiebeveiligingsplan. Je adviseert het (lijn)management bij de implementatie van het informatie-beveiligingsbeleid. Je coördineert het uitvoeren van maatregelen om te komen tot het noodzakelijke beveiligings­niveau van de informatievoorziening en rapporteert over de voortgang aan het management. 

Je hanteert hiervoor de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) als norm. Je toetst de werking van de maatregelen en coördineert de uitvoering van noodzakelijke verbeteringen. Ook treed je op als adviseur informatiebeveiliging voor het management bij nieuwe ICT-voorzieningen en bij ingrijpende veranderingen in de ICT-infrastructuur. Je initieert het (laten) uitvoeren van periodieke beveiligingsaudits, risico-, afhankelijkheids- en kwetsbaarheids­analyses en je coördineert en adviseert bij ernstige beveiligingsincidenten zoals datalekken. Binnen de organisatie ben jij het formele en bij iedereen in de organisatie bekende aanspreekpunt voor informatiebeveiligingszaken.

Je onderhoudt contacten met externe partijen op het vakgebied en met name met de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Je zet periodiek programma’s op voor het op peil brengen en houden van het risicobewustzijn van de medewerkers.

 

Jij neemt mee: 

  • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO bedrijfskunde opleiding met specialisatie ICT of gelijkwaardig.
  • Je kent ontwikkelingen in het vakgebied, ziet kansen, signaleert problemen, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. De mogelijke oorzaken van problemen spoor je op en je zoekt ter zake doende gegevens.
  • Je denkt van buiten naar binnen en kent de ontwikkelingen in dit vakgebied. Onze omgeving verandert voortdurend en steeds sneller en jij vindt de juiste balans tussen flexibiliteit en wendbaarheid ten opzichte van vaste waarden consolideren.
  • Je bent in staat je op de lange termijn te richten en je vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst. Ook neem je initiatief en heb je overtuigingskracht.
  • Je onderkent en verplaatst je in de behoeften van anderen en houdt rekening met de gevolgen van je eigen handelen op collega’s en onderdelen van de organisatie.
  • Je kunt beleid vertalen in praktijk en zorgt er mede voor dat beleid wordt waargemaakt in aangepaste processen. 

Similar projects

+ Search all projects